2018. Szeptember 21. Péntek  Máté

14°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Emberölés kísérlete miatt kell felelnie a 17 éves fiúnak

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 17 éves fiatalkorú fiúnak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint édesapjával megkísérelt egy férfit megölni Kiskunhalason. A fiú egy ásóval támadt arra a férfira, akit apja hasba szúrt.

A gyanú szerint a gyanúsított, az édesapja és családtagjai 2017. október 1-jén 14 óra 20 perc körüli időben egy kiskunhalasi presszó előtt szóváltásba keveredtek a sértettel és családtagjaival, amely során a gyanúsított és édesapja rátámadtak az előlük menekülő férfira. A gyanúsított egy lovaskocsiról magához vett ásóval a sértett feje irányába több alkalommal lesújtott, az ütés elől a férfinak elhajlással, kézzel történő hárítással sikerült kitérnie. Másként akár halálos sérülést is elszenvedhetett volna. Mindeközben a fiatalkorú édesapja a nála lévő késsel két alkalommal hastájékon szúrta a sértettet, amelynek következtében a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett el, amelyek szakszerű orvosi ellátás hiányában a férfi halálát okozták volna.

A járásbíróság a súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, igazolt jövedelemmel, állandó munkahellyel nem rendelkező fiatalkorú előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője ellene fellebbezést jelentett be, amiről a Kecskeméti Törvényszék dönt - tájékoztatott a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

 

Élő adás