2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Figyeljünk a diákokra az őszi szünetben! - Videóval

A szülőktől és a közlekedőktől is fokozottabb figyelmet kér az őszi szünetben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága. A szervezet arra kéri a családokat, hogy gyermekeikkel vegyék át az alapvető közlekedési szabályokat és lehetőleg ne engedjék el gyermekeiket otthonról mobiltelefon nélkül sem.

Hétfőn kezdődött el az egyhetes őszi szünet az iskolákban, ezzel együtt nőtt meg a gyermekek száma is a köztereken, parkokban, játszótereken. A nagyobb diákok már egyedül közlekednek az utakon, gyakran biciklivel, rollerrel is. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága arra kéri a szülőket, hogy beszéljék át gyermekeikkel az alapvetőbb közlekedési szabályokat, sőt ha lehet együtt járják be azt az útvonalat, amelyet a fiatalok gyakran használnak. A KRESZ parkok is hasznos segítséget jelenthetnek ilyenkor.

Mivel egyre korábban sötétedik fontos, az is, hogy a gyerek ruházatán legyen fényvisszaverő csík, a bicajokon, rollereken pedig elől-hátul villogó. Ha valamikor, hát ilyenkor fontos lehet a mobiltelefon, de ezt közlekedés közben ne használják a fiatalok, főleg ne fülhallgatóval.   

A megyei balesetmegelőzési bizottság arra kéri az autósokat, hogy az őszi szünet ideje alatt fokozottan figyeljenek a parkok, játszóterek környékén, mert ezeken a helyeken egyre több lesz a gyermek a következő napokban.    

Élő adás