2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kerékpárt loptak – szolgálatba tartó nyomozó buktatta le őket

Nagyértékű kerékpárokat látott két fiatalnál péntek hajnalban egy szolgálatba tartó rendőr. Korábbi büntetőügyekből ismerte őket, így intézkedést kezdeményezett velük szemben. Kiderült, nem volt alaptalan a feltételezése.

Szolgálatba tartott 2020. augusztus 28-án hajnalban Simon Sándor címzetes rendőr főtörzszászlós, amikor a megyeszékhely belvárosában felfigyelt két, korábbi büntetőügyekből ismert fiatalra. A nyomozó látta, hogy mindkét fiúnál nagyértékű kerékpár van, és ez gyanússá vált. A főtörzszászlós szolgálatba helyezte magát, és intézkedést kezdeményezett a fiatalokkal szemben. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik kétkerekű kosarában tablet, márkás ruhaneműk, drága alkoholos italok vannak, amik feltehetően bűncselekmény elkövetésből származnak.

A nyomozó telefonon erősítést kért, és a helyszínre érkező egyenruhások előállították a fiúkat a Kecskeméti Rendőrkapitányságra. A rendőrök kiderítették, hogy az egyik – közel százezer forint értékű – biciklit az éjszaka folyamán egy társasház mélygarázsában lévő tárolóból lopták el.   

A 14 éves és a 18 éves kecskeméti fiatalt a nyomozók kihallgatták, lopás bűntett gyanúja miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrök lefoglalták, és adatgyűjtést végeznek a többi sértett felkutatása érdekében.

Élő adás