2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kocsit lopott Kecskeméten, Szegeden fogták el

A gyanú szerint a helyi férfi lopott személygépkocsival tankolt, fizetés nélkül távozott, majd elautózott Szegedre. Néhány órán belül elfogták.

Gépkocsilopásról érkezett bejelentés a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába december 1-én 17 óra 35 perckor. A kecskeméti rendőrök megállapították, hogy a bejelentést megelőzően ismeretlen személy eltulajdonított egy, a megyeszékhely belvárosában parkoló Mercedes személygépkocsit. Ezzel az elkövető közel fél millió forint kárt okozott. A beszerzett adatok alapján az egyenruhások elrendelték az ellopott jármű körözését.

A járőrök Szegeden figyeltek fel a keresett autóra, így azt az érvényben lévő körözés alapján – 21 óra 5 perckor – intézkedés alá vonták, és a kocsi 30 éves sofőrjét előállították a helyi rendőrkapitányságra. Az eljárás során az is kiderült, hogy a gyanúsított a tolvajlás után egy kecskeméti üzemanyagtöltő állomáson tankolt – hozzávetőleg 18.000 forint értékben –, majd fizetés nélkül elhajtott, így a kecskeméti nyomozók kétrendbeli lopással gyanúsítják megalapozottan a helybéli férfit. A rendőrök a gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Az eltulajdonított gépjárművet visszaadták a tulajdonosnak.

Élő adás