2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Körzeti megbízottak érték tetten a betörőket

Aprópénzt, kávétejszínt, üdítőket és szeszes italokat loptak el hétfő hajnalban egy kecskeméti vendéglátóhelyről, miután felfeszítették az ajtaját. A betörőket a helyszín közelében érték tetten a körzeti megbízottak.

Egy benzinkutas leintett egy rendőrautót 2020. augusztus 31-én hajnalban, és szólt, hogy a közelben lévő vendéglátóhely irányából hangos zajokra figyelt fel. A körzeti megbízottak azt tapasztalták, hogy valaki felfeszítette az étterem ajtaját, és bent kutatás nyomát látták, a kassza a földön hevert megrongált állapotban. A rendőrök az épületet átvizsgálták, azonban már senki nem volt a helyszínen.

Az egyenruhások azonnal a tettesek felkutatásába kezdtek. A közelben vitatkozást hallottak, és a területet megközelítve egy eldobott ventilátort találtak, majd egy bokros részen egy nőt és két férfit fogtak el. A ruházatátvizsgálás során a rendőrök nagyobb mennyiségű aprópénzt – ami feltehetően az étterem kasszájából származott –, valamint körülöttük kávétejszínt, különböző üdítőket és szeszes italokat találtak.

A három személy már a helyszínen beismerte a betörést. A gyanúsítottakat előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták őket. A 24 éves kecskeméti nőt, a 23 éves és a 19 éves kecskeméti férfiakat lopás bűntett gyanúja miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Élő adás