2021. Szeptember 24. Péntek  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rendőrök a kecskeméti ponthatárváró bulin

Több mint félezer ember gyűlt össze a kecskeméti Domb Beach-en lezajlott rendezvényen.

Kecskemét Város Önkormányzata 2021. július 22-én a kecskeméti Benkó Zoltán szabadidő központban Ponthatárváró Bulit szervezett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság különböző szolgálati ágai az önkormányzat felkérésére csatlakoztak a több mint 600 érdeklődőt vonzó programhoz.

A baleset- és bűnmegelőzési szakemberek bemutatták a felsőfokú tanulmányokra készülő fiataloknak a rendőrség egyes feladatait, illetve prevenciós ismereteket továbbítottak az érdeklődőknek.

A bűnmegelőzéssel foglalkozó kollégák a Rendőrségi Pontot látogatókat mókás-játékos, prevenciót is magába foglaló versenyfeladatokkal örvendeztették meg. Speciális próbatételekre vállalkozhattak a kíváncsi és bátor fiatalok, illetve részt vehettek egyfajta rögtönzött fizikai-szellemi felmérőben is. A külföldi munkavállalás veszélyeiről, drogprevencióról, baleset-megelőzésről is hallhattak információkat az érdeklődők, de inggombolási verseny, ittasság mértéke puzzle, részeg szemüveggel megoldandó feladatok is színesítették a programot.

A rendőri pálya bemutatása mellett a résztvevők kipróbálhatták a rendszeresített védelmi eszközöket, tájékoztatást kaptak az aktuális továbbképzési rendszerről, a továbbtanulási lehetőségekről.

A legnépszerűbb feladat a traffipax sebességmérővel „rögzített” és „értékelt” 30 méteres futás volt. A jól teljesítő ifjú felnőttek egyedi rendőrségi fesztivál karszalagot, és egyéb hasznos, a nap emlékét őrző tárgyakat kaptak ajándékba.

Élő adás