2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Kecskeméti Sportiskola U13-as fiú röplabda csapata országos bajnok

A hétvégén Dunaújvárosban rendezték meg az Országos Mini Bajnokságot, amelyet a Kecskeméti Sportiskola fiú „A” csapata nyert meg, a „B” csapat bronzérmes lett. A bajnokság a legendás kecskeméti röplabda edző, Dunszt Ferenc nevét viseli. A döntőben a legjobb nyolc U13-as fiú csapat küzdött meg egymással.

A fiúknál egyértelműen kecskeméti dominancia volt, hiszen az arany- és a bronzérmet is a KESI szerezte meg, az „A” csapat a döntőben a Kunhegyest, a „B” csapat a bronzmeccsen a Dunaújvárost verte. Ha azt vesszük, hogy a kecskemétiek nyerték idén a minibajnokság mellett a gyermek és a serdülőbajnokságot is, akkor igencsak elismerésreméltó a KESI utánpótlásnevelő munkája.

A KESI „A” csapata edzőjének, Szabó Tamásnak az értékelése: Nehéz év mögött állunk, de elértük a kitűzött céljainkat. A felkészülési időszakban szépen fejlődött a csapat. A hat forduló alatt folyamatosan változott a csapatszerkezet, mindenkinek minden pozícióban helyt kellett állnia. A bajnokságban öt aranyat és egy ezüstérmet szereztünk, így az elsők közt jutottunk be a döntőbe. Csoportelsőként jutottunk az első négybe, majd szép játékkal hódítottuk el a bajnoki címet! Nagyon örülök, hogy a legpontosabb és legtaktikusabb játékunk pont a döntő mérkőzésre állt össze. Nagyon kellett, a győzelmekhez a rendszeres edzésre járás, a gyermek csapattal szervezett edzőmeccsek és édesapám (Szabó István) tanácsai is.”

A KESI „B” csapata edzőjének, Seremet Attilának az értékelése: „Mini korosztályban az szezon elején a célkitűzésünk meghatározása volt nehéz számunkra, mert nagyon nehezen indult el a játékunk. Ennek köszönhetően az OMB szezon elején csak a 11. helyet foglaltuk el ranglistán. Ezután beindultak a fiúk és játékstílust is váltottunk, majd először 8. hely és az 5.hely elérése is sikerült így bejutottunk a fináléba, ahol a négybe jutást tűztük ki célul. A harmadik hely elérése nagy bravúr volt, főleg úgy, hogy az esélyes dunaújvárosi csapatot hazai pályán, hazai közönség előtt kétszer is legyőztük. Elégedetten zártuk az évet, büszke vagyok a fiúkra, hogy ezt a nehéz utat bejárva, komoly és szép eredményt értek el.”

A bajnok KESI „A” csapatának tagjai: Szebellédi Bátor Benjamin, Komáromi Dávid, Berta Lénárd József, Nagy Benedek Gábor, Szabó Zalán, Csillag Zsombor Zalán, Veszelszki Kende Koppány, Farina Dominik Biagio, Csikós Ábel, Csatai Merse, Szabó Roland

A bronzérmes KESI „B” csapatának tagjai: Fegyvári Kristóf, Prohászka Csanád, Csontos Márk, Csendes Mikes, Csordás Zoltán, Varga Zsiga, Nagy Zsombor, Áipli Gyula Szabolcs, Király Benjamin, Gyurász Martin, Balogh Zoltán

Dunszt Ferenc U13 OMB I. osztály:

1. KESI A

2. Kunhegyes ESE

3. KESI B

4. DSE Röplabda Akadémia

5. Pénzügyőr SE A

6. Szolnoki SPC

7. Szegedi RSE

8. MÁV Előre RA

 

A torna legjobb játékosa: Szebellédi Bátor - KESI A, aki természetesen a torna álomcsapatába is bekerült. A torna legjobb edzője: Szabó Tamás, a Kecskeméti Sportiskola A csapatának az edzője lett.

A fiú utánpótlás bajnokságokban a legeredményesebb az a Kecskemét lett, amelynek 5 csapata jutott be a korosztályos országos döntőkbe és abból három korosztályban nem is találtak legyőzőre és elhódították a bajnoki címet.

Fiúk

U13

U15

U17

U19

U21

összesen

Kecskemét

1. 3. hely

1. hely

1. hely

4. hely

 

5 csapat

Szolnok

6. hely

3.hely

6. hely

1. hely

2. hely

5 csapat

Dunaújváros

4. hely

 

3. hely

2. hely

1. hely

4 csapat

Kaposvár

 

2. hely

4. hely

3. hely

4. hely

4 csapat

Pénzügyőr

5. hely

6. hely

2. hely

5. hely

5. hely

5 csapat

 

Élő adás