2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Cél az első négy közé jutás

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a 2021/22-es bajnoki év csapatát a Kecskeméti Röplabda Club. Mint kiderült, Nagy József lett a vezető edző, aki kőkemény felkészülést ígér az október 17-én induló szezonra.

Breszkó András, a klub ügyvezetője köszöntötte az újságírókat a Messzi István Sportcsarnokban rendezett sajtótájékoztatón. A jelenleg Japánban, a Toray Arrows csapatában játszó Pádár Krisztián, a klub egykori tagja segített abban, hogy a keret összeálljon, ő mutatta be az új csapat tagjait.

Elmondta, hogy Dávid Zoltán távozása után a Kecskeméti RC vezető edzője Nagy József lett, akinek Kaszap Tamás segíti munkáját. Ő foglalkozik majd az utánpótlással is. Szeretnék a felnőtt csapat és az ifjúság közti kapcsolatot erősíteni, ennek érdekében a Kecskeméti Sportiskolával is együttműködnek a jövőben. Az idei szezon újdonsága az is, hogy ezentúl Kalocsai Tamás erőnléti edző felel a játékosok fizikai állóképességéért. Emellett masszőr és statisztikus is segíti őket.

Pádár Krisztián azt is kifejtette, hogy a cél az első négy közé jutás, de szeretnék a játékképet fejleszteni, a hangulatot fokozni annak érdekében, hogy a szurkolók egy lelkes, szorgos csapatot láthassanak.

A klub tulajdonosi körét képviselő Stopp Imre ehhez annyit fűzött hozzá, hogy inkább a dobogót célozzák meg, nem a negyedik helyet.

Nagy József, az új vezető edző a következő hetekre kevés labdajátékot, annál több kőkemény fizikai munkát ígért a csapatnak. Mint kiderült, júliusban nem használhatják a Messzit, ezért a strandröplabda pályán és a Kosárlabda Akadémián tartják az edzéseket.

Idén is minden mérkőzésüket ingyenesen látogathatják a szurkolók – hangzott el a sajtótájékoztatón, bíznak abban, hogy az idei szezon nem a Covidról, hanem a röplabdáról szól majd.

A Kecskeméti RC csapata a 2021/22-es bajnoki szezonban:

Hosszabbított játékosok:

- Gebhardt Norbert (nyitás fogadó szélső)

- Horváth Bálint (nyitás fogadó szélső)

- Argilagos (cubai, feladóátló)

- Kasnyik Bence (nyitás fogadó szélső)

- Bogdán Bence (libero)

- Deák Márk (amennyiben egészségügyi állapota engedi libero)

Érkező játékosok:

- Szabó Alpár (center)

- Tomanóczy Bálint (center)

- Balla Szabolcs (feladó)

- Palánkai-Omoshebi Zachary (feladó)

- Gebhardt Áron (libero)

További három játékos szerződtetése van folyamatban.

Távozók:

- Krupánszki Olivér

- Szabó Bence

- Tüske Bence

- Stréli Bence

- Szabó Kornél

- Kandulinski Pavel

- Rabela Alexei

- Dávid Zoltàn

Abbahagyták:

- Kaszap Tamás (másodedzőként folytatja)

- Nagy József (vezetőedzőként folytatja)

Élő adás