2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskemét nyerte a Buzek László U17 Országos Serdülő Bajnokságot

A KESI „A” csapat nyerte meg a Buzek László U17 Országos Serdülő Bajnokságot. A kecskeméti csapat a Pénzügyőr SE csapatával vívott kemény harcot a döntőben ma (vasárnap) délután a Mercedes-Benz Gyár Sport Akadémia sportcsarnokában. A csapatnak gratulált Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is, aki megköszönte a csapatnak, hogy itthon tartották a kupát.  

A Magyar Röplabda Szövetség Ifjúsági és Utánpótlás Bizottsága a járványügyi intézkedések miatt idén is zárt kapuk között rendezte meg a korosztályos országos bajnokságok döntőit. A járványhelyzetre való tekintettel, rendhagyó módon, idén minden korosztályban külön helyszíneken rendezik a lányok és a fiúk küzdelmeit. Az U17-es serdülő bajnokság fiú döntőjét Kecskeméten rendezték meg május 21-23. 

A tornán hat csapat küzdött meg egymással a KESI „A” csapata mellett a DSE Röplabda Akadémia, az Édra-Dág KSE, a Pénzügyőr SE, a RÖAK-Kaposvár-FINO és a Szolnoki SPC mérkőzik az aranyért. A döntőt Kecskemét és a Pénzügyőr SE játszott, a KESI azonban végig magabiztos játékot mutatva megnyerte a bajnokságot.

A csapatnak elsőként Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét sportért felelős alpolgármestere gratulált.

-Köszönöm a csapatnak, hogy itthon tartották a kupát. Nagyon éles meccsek voltak a hatos döntőben, és több esetben csak néhány ponton múlott a továbbjutás. Örülök annak is, hogy hosszú szünet után végre közönség előtt játszottak a csapatok. Nagyon hiányzott már ez az élmény – fogalmazott az alpolgármester.   

A köszöntő után adta át a legjobbaknak járó díjakat Salacz László, országgyűlési képviselő, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskemét Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója. A részletek hamarosan.  

Élő adás