2019. Június 18. Kedd  Levente

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nagy Péter röplabda-utánpótlásedző Mester-M Díjas!

Nagy Péter kecskeméti röplabdaedző, testnevelő tanár is ott volt pénteken a között a tíz tehetséggondozó, utánpótlás-nevelő, edző és pedagógus között, akik kiérdemelték az idei MOL Mester-M Díjat. A kitüntetéseket a MOL vezetői és a MOL Alapítvány kuratóriumi tagjai adták át a budapesti Gerbeaud Rendezvényházban.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei. A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehették az elismerést. 

„Az elmúlt 12 év alatt tehetségtámogató programjaink több mint 4800 fiatalt segítettek több mint 600 millió forinttal. A tehetséges fiatalok mögött álló, sokszor láthatatlan mesterek munkája nélkül azonban nem születhetnének meg azok a hazai és nemzetközi sikerek, amelyekre oly büszkék vagyunk” – mondta beszédében Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a budapesti Gerbeaud Rendezvényházban tartott március 22-i ünnepélyes díjátadón.

A Mester-M Díj 2018-as nyertesei természettudományos területen Giliczéné László Kókai Mária, informatika- és fizikatanár (Csongrád), Gőz József, biológia-kémia szakos tanár (Debrecen), dr. Pintér Ferenc, matematikatanár (Nagykanizsa) és  dr. Szalainé Tóth Tünde, biológia-kémia szakos tanár (Veszprém). Művészet kategóriában Polónyi István hegedűtanár (Budapest), Sármai József zongoratanár (Budapest) és Szabóné Biró Klára furulyatanár (Miskolc) részesült elismerésben. Sport területén díjat kapott Nagy Péter testnevelő tanár, röplabda szakedző (Kecskemét), ifj. Tomhauser István testnevelő tanár, atlétika szakedző (Budapest) és Ughy Imre kajak szakedző (Tiszaújváros).

Nagy Péter a Kecskeméti Lapok kérdésére elmondta, már annak is nagyon örült, hogy a Kecskeméti Sportiskola (KESI) vezetése és növendékei egyáltalán jelölték a díjra, s hogy el is nyerte, hatalmas elismerésként éli meg. A csütörtökön megjelenő Kecskeméti Lapokba vele készült részletes interjúból kiderül: az utánpótlásedző nagy közös munkaként tekint az évtizedeken áthúzódó kecskeméti röplabda-sikerekre. Kollégáival együtt elért legnagyobb eredményükről így fogalmazott:

"Nagyon sok ifi-válogatott, NBI-es és felnőtt válogatott játékos került ki a kezeink alól. A kecskeméti röplabdának mindig az volt a legnagyobb erénye, hogy amikor például 1983-ban első vidéki csapatként bajnokságot nyertünk, mindenki kecskeméti nevelésű volt. Ma már nincs ilyen, de a mai Magyar Kupa-győztes csapatban is legalább a fél együttes kecskeméti nevelésű."

A 2007-ben alapított MOL Mester-M Díj az elmúlt több mint tíz évben az egyik legrangosabb szakmai elismeréssé nőtte ki magát. Az idei díjazottakkal együtt 105 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült az elismerésben.

Nagy Péter MOL Mester-M Díjra készült kisfilmje:

Nagy Péter testnevelő tanár, szakedző, válogatott röplabdázó
Játékosként a magyar röplabdázás kiemelkedő alakja volt, 99-szeres felnőtt válogatott. 1984 óta testnevelő tanár a kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolában, továbbá a 2008-ban megalakult Kecskeméti Sportiskola Röplabda Szakosztályának alapító edzője. 37 éves pályafutása során minden korosztállyal foglalkozott, de főként utánpótlás edzőnek vallja magát, számos utánpótlás bajnoki cím sikere fűződik nevéhez.
Munkáját a vidámság, alázat, elkötelezettség jellemzi. Diákjait csapatmunkára, az egymás iránti tiszteletre neveli. Mai napig fiatalos lendülettel veti bele magát a munkába. Három gyermekének is átadta a sport szeretetét: lányai kosárlabdáztak, fia, válogatott röplabdázó BL győztes volt. Számos élsportolót nevelt, akik később a felnőtt válogatottban is meghatározó szerephez jutottak, pályafutásukat figyelemmel kísérte.
Munkáját az „Év utánpótlás edzője” címmel ismerte el a Magyar Röplabda Szövetség.

(A Molalapitvany.hu cikkének felhasználásával.)

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

Élő adás