2020. Május 26. Kedd  Fülöp

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A gazdasági társaságok TAO együttműködését kéri az utánpótlás sport

Ezekben a hetekben a legtöbb vállalkozás közössége próbál különféle kreatív, eddig nem alkalmazott megoldásokat bevezetni annak érdekében, hogy a vészhelyzet ellenére legyőzze az akadályokat és működésben maradjon, illetve akár előre is lépjen. 

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiát és a Kecskeméti Sportiskolát működtető Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. vezetése, munkatársaikkal, a sportágak vezetőivel és edzőivel összefogva, a fiatalok töretlen fejlődése érdekében az országban elsőként alakították ki a digitális sportoktatás stratégiáját 12 sportágban. Ezzel a kiemelkedő szakmai gárda és a sportközösség egyben tartását is elérték. Minden felelős vezető viszont már most gondol a jövőre is, arra az időszakra, amikor újraindul az élet – hangsúlyozta Ivkovicné Béres Tímea, a gazdasági társaság ügyvezetője.

Az egykori 108-szoros magyar válogatott kosárlabdázó olyan vállalkozást irányít, amelynek tevékenysége közel 2000 fiatal sportolását szervezi, irányítja. Érthető tehát, hogy sokan, elsősorban a sportoló gyermekek szülei érdeklődnek nála az újra indulásról. S nem véletlen az sem, hogy a kérdések mögött komoly aggódás érezhető amiatt, hogy a prognosztizált gazdasági visszaesés mellett hogyan lehet majd finanszírozni a kosárlabda akadémia és a sportiskola működését.

- Természetesen mi is folyamatosan figyeljük az újabb és újabb rendeleteket, próbálunk felkészülni a folytatásra. A rendelkezésünkre álló információk alapján az utánpótlás központi finanszírozása nem változik. Az érintett látvány csapatsportágainkban, a kosárlabdában, a kézilabdában, a vízilabdában, a röplabdában és a jégkorongban továbbra is megmarad a vállalkozások TAO-felajánlásainak felhasználási lehetősége, a másik nagy bevételi forrásunk pedig az önkormányzat támogatása. Ilyen szempontból tehát törvényileg biztosított a folytatás. Természetesen nagyon lényeges, hogy a TAO-felajánló vállalkozások értsék és tudják, hogy mi a sportoló fiatalok jövője miatt kérjük az együttműködésüket akár az új rendszer szerinti májusi adófizetéskor, vagy az adóelőlegük felajánlásakor. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a partnereink kitartanak mellettünk, és kellő felelősséggel gondolkodnak a fiatal sportolók jövőjéről. Bár a jelenlegi helyzet nehéz mindenki számára, reméljük, ezúttal hasonlóképpen sikerül majd közösen biztosítani a gyerekek sportolásának feltételeit és ezzel támogatni őket az álmaik megvalósításában – mondta az ügyvezető.

Garaczi János

Élő adás