2019. December 15.   Valér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A MOL támogatja a tehetséges kecskeméti ökölvívót

A MOL Tehetségtámogató Program keretében támogatja a tehetséges kecskeméti ökölvívót, Orbán Adriánt. A programra a Kecskeméti Sportiskola terjesztette fel Adriánt, aki az elmúlt év augusztusában, a Budapesten rendezett Ifjúsági Világbajnokságon ezüstérmet szerzett.

A Kecskeméti Sportiskolában nevelkedett ökölvívó teljes felszerelést kap, amelynek értéke 160 ezer forint. Adrián piros és kék felszerelést és egyéb kiegészítőket kap, amelyek segítik a felkészülését és a versenyzését a jövőben. A fiatal ökölvívó júniusban megnyerte az Egerben rendezett Bornemissza Nemzetközi versenyt, amelyen tíz ország öklözői vettek részt.

Kecskeméten, a Németh László Gimnáziumban tanuló sportoló következő versenyére, a Junior Európa Bajnokságra készül, amelyet szeptemberben Szófiában rendeznek.

Az elmúlt évben a magyar fiúcsapat legfiatalabb, akkor még 16 éves tagja, először szerepelt világbajnokságon az ifik között, és mindjárt a döntőig jutott, ahol szoros mérkőzésen, pontozással, 3-2-re kapott ki a thaiföldi Atichai Phoemsaptól. Ezzel az eredményével a magyarok közül a legjobb eredményt érte el a kecskeméti versenyző.

A Kecskeméten készülő, a Németh László Gimnáziumban tanuló fiatal versenyző a következő ifjúsági világbajnokságon is indulhat. Célja, hogy olimpián képviselhesse Magyarországot.

Élő adás