2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Vasas utánpótlás úszói edzőtáboroznak Kecskeméten

Magyarország legnagyobb sportegyesületének, a 21 szakosztállyal működő Vasas SC utánpótláskorú úszói április 23-tól 30-áig Kecskeméten edzőtáboroznak.

Szájer Péter, a Vasas SC utánpótlás edzője, a Testnevelési Egyetem tanára, az egyik reggeli edzés alkalmával elmondta, hogy a Kecskeméti Fürdő Nyugat-Európában is „párját ritkító” létesítmény, ahova szívesen jönnek edzőtáborozni. A Vasas SC nem rendelkezik saját uszodával, a vízilabda szakosztály a Komjádiban edz, az utánpótlásképzést külső helyszíneken oldják meg.

Az úszó szakosztály delfin, cápa és gyermek korosztályos, 9-13 év közötti versenyzői jöttek Kecskemétre 21 fővel. Az edzőtábor nagyon komoly terhelést jelent a gyerekek számára, mert naponta 4 óra úszás és egy fél óra szárazföldi erősítés vagy nyújtás szerepel a programban.

Az edző természetesnek nevezte, hogy a nagy terhelés hatására hasmenés, hasfájás is megjelenhet a gyerekeknél, de Kecskemét kedvező helyzete miatt a szülők egy órán belül ideérhetnek, ha bármilyen probléma adódna a gyermekükkel.

Szájer Péter szerint, az úszás és a torna talán az a sportág, amelyekben már 6-7 éves korban megtörténik a kiválasztás. Példaként hozta fel, hogy egy 9 éves gyerek már 3 év óta, heti ötször egy órában majd hatszor másfél órában fokozatosan készül, tehát egy edzőtábor fokozott megterhelését jól bírja.

Hozzátette: az itt lévő legidősebb korosztály versenyzői már hajnaloként is járnak hetente négyszer másfél órát úszni.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, a TF konferenciák miatt is, valamint a para válogatott utánpótláskorú versenyzőivel nagyon sok helyen megfordultam a világban és nyugodtan, mindenféle túlzás és hazabeszélés nélkül kijelenthetem, hogy a kecskeméti egy Nyugat Európában is párját ritkító létesítmény – értékelte a szakember e kecskeméti létesítményt.

Kiemelte, hogy nagyon jó az épület tervezése, mert sok természetes fény világítja be, valamint nagyon jó, hogy az ötven méteres medencében mozgatható a fal, mert délutánonként tudnak 25 méteres medencében edzeni.

A budapesti egyesületeknek az egyik legjobb alternatíva Kecskemét – mondta végezetül.

Élő adás