2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az Akadémián és a Sportiskolán több mint 1500 fiatal online edzésterv szerint sportol

A vészhelyzet bejelentésével szinte egyidőben az országban az elsők között dolgoztuk ki az online munkarend menetét, amelynek a kiemelt célja volt a felépített sportközösségünk összetartása és a fiatalok sportolásának a biztosítása, valamit a 120 fős kiváló szakember gárdának a foglalkoztatása, mert hosszú távon számítunk rájuk – mondta Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. keretei között a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola divíziója működik, összesen 12 sportággal és a 467 játékengedéllyel rendelkező kosárlabdázó mellett további 1080 regisztrált utánpótlás sportolóval.

A gazdasági társaság vezetése első lépésként arról döntött, hogy a nevelési hozzájárulást elengedik annak érdekében, hogy ezt az összeget is a családok a járvány elleni védekezésre fordíthassák. Kialakították az otthoni irodai munkavégzést, valamint kidolgozták a digitális sportoktatás munkarendjét.

A szakemberek folyamatosan tartják a kapcsolatot a sportolókkal és online edzéstervekkel, szakmai anyagokkal, szakmai oktató-videókkal irányítják a sportolásukat.

Két hét után egy online kérdőív kitöltésével és a kapott adatok feldolgozásával szembesült a gazdasági társaság sportszakmai vezetése arról, hogy miként fogadják a fiatalok és az edzők az új munkarendet.

A munkavégzés formája ugyan kihívás elé állítja az edzők szakmai és pedagógiai tudását, elkötelezettségüket és kreativitásukat, de az első két tapasztalatai azt mutatják, hogy ebből a helyzetből is tudunk szakmailag profitálni, előrelépni – vont összegzést a visszajelzésekből az ügyvezető.

A fiatal sportolók és az edzők visszajelzései azt mutatták, hogy meg tudják oldani a kapott feladatokat, örömet okoz nekik és folytatni akarják a következő hónapokban is.

Az ügyvezető elmondta, hogy több klub is értesült és megkereste őket a szakanyagok használata miatt, ezért arra gondoltak, hogy megosztják a BB1 felületén a kosarasokkal széles körben ezeket, és így többen is hozzájuthatnak, ötletet meríthetnek belőle.

Természetesen a feladatokat/edzésterveket jó szívvel ajánljuk minden kosárlabda sportot szerető olvasónak is – tette hozzá.

Az egykori válogatott kosárlabdázó hangsúlyozta: az igazi sportemberek hátrányban sem adják fel, sőt még inkább beleadnak mindent a győzelemért.

És ahogy a pályán, most is tartsuk be a szabályokat, ezzel segítjük azok megfeszített munkáját, akik mindannyiunk egészségét óvják a mostani helyzetben – tette hozzá Ivkovicné Béres Tímea.

Élő adás