2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Diákolimpia a Kecskeméti Atlétikai Centrumban – videóval

Futásban, kislabdahajításban és távolugrásban mérhették össze erejüket a fiatalok a 2020/2021-es tanév Kis Iskolák Sportversenye Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjének második napján a Kecskeméti Atlétikai Centrumban. A rendezvény házigazdái a Magyar Diáksport Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület voltak.

Ma fejeződött be a 2020/2021-es tanév Kis Iskolák Sportversenye Atlétika Diákolimpia Országos Döntője. Az eseményen a 200 fő tanulólétszám alatti iskolák, valamint a minősített Tehetséggondozó Központok tanulói vettek részt. A versenyen több településről is érkeztek diákok. Sokan első alkalommal szerepeltek, ami nem kevés izgalmat okozott számukra.

A Kecskeméti Atlétikai Centrumban Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kiemelte, hogy a városvezetés fontosnak tartja, hogy lehetőleg minden gyermeknek legyen valami olyan sportélménye, ami egész életében elkíséri és segíti őt.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, jó azt látni, hogy a települések fontosnak tartják a sportolási eredmények előmozdítását.

Dr. Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója pedig elmondta, hogy az idei tanévben Pécsen szervezték volna meg a versenyt, azonban a járványügyi helyzet miatt változtatni kényszerültek. Kecskemét rögtön segítséget nyújtott ebben, amiért az ügyvezető igazgató köszönetet mondott.

– 65 iskola versenyzői vannak itt a mai napon, és tudomásom szerint közel 350 versenyző vesz részt ezen az országos döntőn. Egyébként az atlétikai versenyszámokban az idei tanévben több mint 3500 nevezésünk volt, ami még akkor is szép szám, hogyha tudjuk: a pandémia miatt a nevezésszám is csökkent, illetve elmaradt az előző évekhez képest – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Dr. Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója.

A fiatalok Futóversenyeken, csapatbajnokságokon, kislabdahajításon és svédváltókon is megmutathatták tehetségüket. Egyéniben és csapatban mérhették össze tudásukat a gyerekek, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A Diákolimpia érmesei 10 többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, amely 8 éven belül érvényesíthető. A döntő eredménye megtalálható a doeredmenyek.hu, hiros.hu weboldalakon.

Élő adás