2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Diákolimpiai elismerések Kecskemétnek

Két országos elismerést is kapott szerdán a kecskeméti utánpótlássport-nevelés, a Magyar Diáksport Szövetség díjátadó ünnepségén. A középiskolák között második helyen végzett a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, a legeredményesebb megyei testnevelő címet pedig Szabó István, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola testnevelőtanára vette át.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szerdán tartotta a 2018/2019-es tanév diákolimpia pontversenyének eredményességi díjátadóját. A rendezvényen kiemelkedően szerepeltek Bács-Kiskun megye iskolái. Az általános iskolák között az országos első helyen végzett a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola (Testnevelő tanárok: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Kurucz Kornélia, Rekedt-Nagy Zoltán, Nádasdi Péter). Az intézmény atlétái két diákolimpiai csúcsot is megdöntöttek.

A középiskolák között második lett a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium (Testnevelők: Nyilas Beáta, Kovács Gergely, Ábel József, Szabó Tamás). Az intézmény sportskáláján az atlétika szinten minden szakága szerepel. Ezúttal a kosárlabda és röplabda lett a legeredményesebb, de labdarúgóik, kézilabdásaik is országos szinten versenyeztek. Egyéni sportolóik a szakszövetségi diákolimpiákon számtalan érmes helyet szereztek.

Az MDSZ minden évben díjazza a megyék legeredményesebb testnevelőit is. Idén ezt a címet Szabó István, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola testnevelőtanára érte el. Szabó tanár úr évtizedek óta remek utánpótlást nevel röplabda sportágban. E mellett kiváló eredményeket érnek el tanulói az atlétika különböző szakágaiban is. Tehetségfelismerése és tehetséggondozó munkája, szakmai tudásával együtt a legkiválóbb testnevelők közé emeli.

A rangos elismeréseket Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a nemzet sportolója, Prima Primissima díjas sportlegenda, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át.

Élő adás