2021. Január 23. Szombat  Zelma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Dobogós helyezéseket értek el a Turul Koppány íjászai

Az elmúlt hetekben Táborfalván, Taksonyban és Budapesten versenyeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület versenyzői. A csapat tagjai több alkalommal is dobogóra állhattak.

A szervezet beszámolója szerint szeptember 05-én Táborfalvára utazott a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület 4 fős csapata. Az örömíjász versenyt a Táborfalvi Hagyományőrző Íjász Egyesület rendezte, a Tarcsay út melletti íjászpályán. 16 célra lőttek a versenyzők, 2 körben nyolc db 3D-s állatra. Mind a 4 induló Koppány íjász dobogós helyezést ért el, a következőképpen:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Kövecses Zsuzsanna 3., Patyi Norbert 3. helyezést ért el.

Vadászreflex íjjal: Tamáskovics Gyula 1. helyen zárta a versenyt.

Szeptember 12-én Tamáskovics Gyula és Kövecses Zsuzsanna Taksonyban a BTDSE által szervezett Mesék, Hősök, Legendák elnevezésű próbán  vett részt. Kövecses Zsuzsanna 3., Tamáskovics Gyula pedig az 5., helyen végzett, mindketten vadászreflex íjjal lőttek.

Szeptember 13-án vasárnap a Budapesti Turulmezőn versenyzett Bicskeiné Csányi Mária, amely örömíjász versenyen 30 db. rajzolt célra kellett lőni. Marika ezen a versenyen egyéni csúcsot lőtt, a lehetséges maximum 900 pontból a verseny végére 725 pontot lőtt össze, amely több mint 80 %-os teljesítménynek felel meg. Ezzel a kiváló teljesítményével és a modern pusztai íjával a dobogó legfelső fokára állhatott, első helyezést ért el.

A Turul Koppányok következő nagy feladata a szeptember 27-re meghirdetett Tűzmadár Versenysorozat 2. fordulójának a megszervezése Kiskunfélegyháza-Haleszban, a Zoboki-tanyán.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kecskemét percről percre

Élő adás