2021. Szeptember 16. Csütörtök  Edit

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Értelmi sérültek számára rendeztek megyei sportversenyt

Sportpoharazásban, frizbi dobásban, triciklizésben és sok más izgalmas játékban mérték össze ügyességüket pénteken délelőtt a megyei értelmi fogyatékos intézményekből érkező vendégek. Hagyományteremtő szándékkal rendeztek ugyanis sportversenyt a számukra II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében.

A Kecskeméti Szent László Lions Club az Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével karöltve, első alkalommal rendezte meg az eseményt a megyei gondozottak számára. 13 hat fős csapatot hívtak meg, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt, a Lions Club és a fiatalokból álló Leo klub tagjai pedig a verseny lebonyolításában vettek részt. Így összesen mintegy kétszázan mozogtak, sportoltak együtt nagy lelkesedéssel. Az eseményen Engert Jakabné, az Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke is részt vett.

A rendezvényt Koncsik István, az idén 20 éves Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke és Fazekasné Kis Ilona, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátásának vezetője nyitotta meg. Elmondták, hogy tizenhárom csapat tizenhárom számban verseng egymással. A Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium tanulói is indultak a megmérettetésen, az intézmény diákjai Szemléletváltó Napjuknak köszönhetően régi jó kapcsolatot ápolnak az ÉNO gondozottjaival.

A sportverseny célja túlmutat az esélyegyenlőség megteremtésén.  Az értelmi sérültek számára a játék, a versengés örömén túl nagyon sokat jelent, hogy kimozdulhatnak megszokott környezetükből, új emberekkel ismerkedhetnek meg, új barátságokat köthetnek.

A Leo fiataljai számára is jó lecke a verseny, hisz megtapasztalhatják, hogy a sérültek másságuk ellenére is ugyanolyanok, mint mi vagyunk. A hangulat fantasztikus volt, így mindenki bízik abban, hogy lesz folytatás.

Élő adás