2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Fiatal Uszonyosúszók VII. Világtalálkozója Kecskeméten

Ezen a hétvégén rendezik meg a Fiatal Uszonyosúszók VII. Világtalálkozóját Kecskeméten. A kétnapos versenyre 9 országból érkeztek sportolók, akik a  Kecskeméti Fürdőben mérettették meg magukat.

A megmérettetés célja a sportág népszerűsítése, a versenyzési lehetőség biztosítása. A nagyszabású viadalon 9 ország 270 versenyzője áll rajtkőre.

- Kifejezetten fiatalabb korcsoportok számára hoztuk létre ezt a versenyt, ami azt jelenti hogy a junior és a felnőtt kategória kivételével itt az összes korcsoport részt vehet – mondta el Juhos Gergely a BÁCSVÍZ-KVSC búvárúszó szakosztály vezetője.

A rendező BÁCSVÍZ-KVSC nevében Aczél Péter elnök, a városvezetés képviseletében pedig Bogasov István önkormányzati főtanácsadó szólt a fiatalokhoz.

Ausztriából, Csehországból, de Franciaországból is érkeztek búvárúszók.

- A magyar klubok is szép számmal képviseltették magukat, most is a legjobb versenyzőikkel állnak rajthoz. Nincs okunk szégyenkezni, viszonylag erősek vagyunk, főleg az ifjúsági korosztályban vannak neves versenyzőink. Én arra számítok, hogy a legtöbb korosztályban dobogóra fogunk állni - tette hozzá.

A szakosztályvezető értékelte az elmúlt évet: – Viszonylag vegyes évet tudhatunk magunk mögött. A főbb versenyeink például a junior világbajnokság és a felnőtt világbajnokság is érmet hozott számunkra. Ilyen szempontból eredményesnek mondhatjuk az évet, viszont a koronavírus mindenütt jelen volt, és ez rányomta a bélyegét erre az évre is. A versenyzési lehetőségeink elég korlátozottak voltak, csak úgy mint a többieknek – mondta a vezető.

 – Örülünk annak, hogy fent tudjuk tartani a motivációt a versenyzőinkben. Hamarosan országos bajnokság lesz, amit pedig a téli alapozási időszak követ. Nagyon jó eredményeket várok – hangzott el az értékelésben.

 

Élő adás