2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hajrá, Manó! - Világversenyen mutatkozik be Antal Ferenc

Élete első muay thai (thai boksz) világversenyére készül Antal Ferenc, vagy ahogyan a sportágában ismertté vált, Manó. A 13 éves kadafalvi srác 8 éves kora óta sorra nyeri korosztályában a hazai és nemzetközi versenyeket, december 6-án pedig élete első világbajnokságán vesz részt Bangkokban. Manó a hírös.hu-nak azt mondta, győzni megy a VB-re.

Antal Ferenc több sportágat is kipróbálva, hétévesen kezdett komolyabban foglalkozni a harcművészettel. Egy évvel később már korosztályában megszerezte első győzelmét is.

Azóta sorra nyeri meg a hazai és a nemzetközi versenyeket is muay thai és K-1 szabályrendszerekben. Mára a harcművészet életformájává vált, iskola után edz, heti 6 napon, minimum két órát. De nem érzi, hogy mindez megterhelő lenne számára. 

- Azért választottam a harcművészet muay thai ágát, mert itt nincsenek formagyakorlatok mint a karatéban. Szabadabban lehet küzdeni, nincs olyan sok megkötés és sok technikát alkalmazhatunk a versenyeken. A szabadidőm 90 százalékát az edzőteremben töltöm el, de szerencsére ez a tanulmányi eredményeimen nem látszik – mondta a 13 éves Antal Ferenc.

Manó, ahogyan a legtöbben ismerik, az elmúlt hat év alatt 25 érmet szerzett k-1 és Muay Thai kategóriában. Most a 46kg-os súlycsoportban versenyez, de már a -50kg-osok között is aratott győzelmet.

Edzője Csillag Tamás, aki már nagyon korán felismerte a fiúban rejlő tehetséget.

- Most olyan életkorban van amikor nagyon sokat tud tanulni és a folyamatos versenyekkel meccsrutint tud szerezni, amit a későbbiekben is előnyére tud fordítani. A térdrúgásai kifejezetten erősek, és ami szintén előnyére szolgál, hogy fejben is mindig ott van, követi az edzői utasításokat és tudja mit akar, Győzni - emelte ki Csillag Tamás.

Az edző szerint mindezeknek - és az elszánt küzdőszellemének - köszönhető, hogy Manó tavaly és idén is megszerezte a magyar bajnoki címet. Ezeknek az eredményeknek köszönhető az is, hogy a kadafalvi fiú meghívást kapott a Muaythai Világbajnokságra induló magyar válogatott keretébe.

A VB -re december 3-án utazik ki Antal Ferenc és Csillag Tamás, a Star Gym elnöke és vezetőedzője. A kecskeméti versenyzőre több küzdelem is vár majd az amatőrök között, és bár sem a Magyar Muaythai Szakszövetségnek sem pedig az edzőnek nincsenek konkrét elvárásai Manóval szemben, ő azt mondta a hirös.hu-nak, hogy győzni megy Bangkokba.

Élő adás