2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hatodszor is focitornával köszöntötték Danyi Józsefet

Hatodik alkalommal rendezték meg szombaton a Danyi-MFSC Labdarúgó Kupát a Kecskeméti Főiskola homokbányai kollégiumának műfüves pályáján. Az öt éve hagyományteremtő szándékkal útjára indított programon egykori focista hallgatói közül több mint harmincan köszöntötték Danyi Józsefet, a felsőoktatási intézmény nyugdíjas rektorát. Az esemény fő szervezője a volt hallgatók közül ezúttal is Matuszka Zoltán volt.

Talán nem mindenki tudja Danyi Józsefről, hogy nemcsak tanított, majd sok éven át rektorként dolgozott a főiskolán, hanem az intézmény sportéletével – azon belül elsősorban a labdarúgással – is közeli volt a kapcsolata. Amikor 1969-ben az akkori Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolára került, kezdeményezte egy labdarúgó szakosztály létrehozását, amit a hallgatók is pozitívan fogadtak. A Műszaki Főiskola Sport Club együttese először 1970-ben indult el az akkor egy féléves bajnokságban. Egészen 2000-ig működött a szakosztály, és a csapat az évek nagy részét a megyei második vonalban játszotta végig, sőt, egy alkalommal a megyei első osztályba is bejutott.

A focitorna „hivatalos” részét az ünnepélyes eredményhirdetés zárta. A győztes csapat vándorkupát vehetett át Danyi Józseftől, és ő adta át a „Legjobb kapus”-nak járó trófeát Szívós Zoltánnak, illetve a „Legjobb játékos” díjat Vinkovics Ottónak.

A délutánra közös vacsora és kötetlen hangulatú baráti beszélgetések tették fel a koronát.

 

Élő adás