2021. Március 4. Csütörtök  Kázmér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hétvégén újra asztal mögé álltak a Spari asztaliteniszezői

A vírushelyzet miatt felfüggesztett bajnokságok folytatódhatnak, hétvégén az őszi 7. és 8. fordulót játszották le az asztaliteniszezők. Mivel a Gyula csapata iskolában játszik, mely jelen helyzetben nem áll rendelkezésre, a pályaválasztás felcserélésével Kecskeméten zajlottak a szombati mérkőzések, vasárnap pedig Mezőberénybe utazott a Spari.

A Férfi NB-II. csapatbajnoki mérkőzések január 23-án zajlottak Kecskeméten, a Széchenyi sétány 11. alatt működő asztalitenisz-csarnokban. 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Gyulai Asztalitenisz Club 9/9

Kspari győztesek: Jádi Dominik 4/3, Füle Kata 3/2, Gyetvai Ákos 4/1, Polónyi Nóra 4/1,                          

Márkus Enikő 1/1,  Jádi/Gyetvai páros 1, Márkus/Polónyi páros 0.

Gyulai AC győztesek: Styr György 4/4, Dihel Mihály 4/2, Dr. Várady Zsolt 4/2, Sarkadi Árpád 4/0, Sarkadi/ Styr páros 1, Dr. Várady/Dihel páros 0.

A párosok maratoni küzdelme, mely során fél órán keresztül játszottak a párok, a legkisebb különbséggel dőlt el. A csapatok 1-1 páros győzelmet könyvelhettek el. Az egyéniben, az első körben Márkus Enikő és Jádi Dominik győzelemmel, míg Polónyi Nóra a döntő szettben 11/9 re maradt alul, Gyetvai Ákos az első szett megnyerése után sima 3 szettet veszítve szenvedett vereséget.

A mérkőzés állása 3-3.

A második körben Márkus helyére Füle Kata állt be és az ellenfélnek 3 mérkőzéslabdáját hárítva, szoros küzdelemben tudott nyerni 0:2-ről fordítva. Jádi és Gyetvai könnyen nyert, Polónyi Nóra Styr ellen sok látványos labdamenetet játszva maradt alul.

A mérkőzés állása 6-4.

A harmadik körben Füle és Polónyi tudott nyerni, Jádi és Gyetvai veszített.

A mérkőzés állása 8-6.

A negyedik körben Füle és Styr csapott össze, mindkét versenyző veretlen volt így nagyon fontos mérkőzés volt a csapatok számára. Styr magabiztosan nyert. Jádi 0/2 hátrányból fordított Sarkadi ellen 3/2-re és nyert. Így már a Kspari számára a döntetlen megvolt. Hátra lévő két mérkőzés a Gyulaiak számára hozott sikert.

A mérkőzés végeredménye 9-9.

Fodor Miklós edző: "Hosszú ideje versenyzés nélkül edzünk, ez nagyon meglátszott a fiatal csapatunkon. Küzdelemből mindenki jelesre vizsgázott. A gyulai csapat játékosai számunkra nagyon kellemetlenek, védekező stílusban 2 versenyző is van náluk. Közel voltunk a győzelemhez mi is, de az ellenfél is! Gratulálok a versenyzőknek színvonalas, sportszerű maratoni küzdelemben az igazságos döntetlen eredményhez.

Férfi NB-II. csapatbajnoki mérkőzés január 24, Mezőberény

HED-LAND Mezőberény SE II. - Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 13/5

HED-LAND Mezőberény SE II. győztesek: Csetle Zoltán 4/4, Molnár Levente 4/2,                

Tóth Sándor 4/3, Szűcs Sándor 4/2, Csetle /Szűcs 1, Tóth/Molnár 1.

Kspari győztesek: Jádi Dominik 4/1, Füle Kata 4/2, Gyetvai Ákos 4/0, Polónyi Nóra 4/2,                             

Jádi/Gyetvai páros 0, Füle/Polónyi páros 0.

Az őszi 8. fordulóra került sor az NB 2 éllovas Mezőberény csapata ellen. Az ellenfélnél rutinos, jó játékerőt képviselő játékosok vannak, amit mutat a tabellán elfoglalt helyezésük. Szoros szetteket, mérkőzéseket játszottunk.

A páros mérkőzések hazai sikert hoztak, Füle Kata – Polónyi Nóra párosunk döntő szettben maradt alul, míg Jádi-Gyetvai páros szoros szetteket játszva ugyan, de 3-0 arányú vereséget szenvedett.

Az első körben Polónyi és Füle nyert, míg Jádi egy végletekig kiélezett mérkőzésen maradt alul az ellenfél egyik legjobbja (Csetle Zoltán) ellen, ahol döntő szettben 18-16 arányban vesztett. Gyetvainak nehezen indult el a játék az elején, ezért ő simán szenvedett vereséget.

A mérkőzés állása 4-2.

A második körben nem sikerült mérkőzést nyerni. A meccsek egyenként szoros játszmákat és szép labdameneteket hoztak, de a végén rendre a berényiek kerekedtek felül.

A mérkőzés állása 8-2.

Harmadik körben Füle Kata újból tudott nyerni, és a többiek is magukra találtak, de csak szettekre futotta az erőből.

A mérkőzés állása 11-3.

A negyedik körben Jádi és Polónyi is meg tudott újulni, és ennek köszönhetően látványos meccseket tudtak nyerni.

A végeredmény 13-5.

A mezőberényiek játékosállománya és játékereje hűen tükrözte, hogy ellenfelünk nem véletlenül vezeti a tabellát.

Szabó Krisztián edző: "A vírushelyzet miatti korlátozások és a bajnokságok őszi lezárása éreztette hatását az újraindulásnál. Az edzések ugyan folytatódtak, de a mérkőzések hiánya látszódott a fiatal játékosainkon. Az idősebb, rutinosabb játékosok, csapatok gördülékenyebben vészelték át a meccs nélküli időszakot. Ezeket a megpróbáltatásokat is meg kell tanulni kezelni, áthidalni, mint minden más akadályt. A következő időszakban bízunk benne, hogy a sport szempontjából visszaáll minden a régi kerékvágásba."

Élő adás