2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Iskolai tenisz program indult Kecskeméten

A kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola első és második osztályos tanulói a 2021-2022-es tanévben testnevelés óra keretében ismerkedhetnek egy új, az iskolában eddig még nem oktatott sportággal, a tenisszel.

Az első két tenisz óra november 9-én volt az 1. c és 2 . c osztályos tanulók nagy örömére. Az általános iskolai tenisz program megálmodói, a Kecskemét Tennis Club (KTC) vezetői elmondták, azért esett erre az intézményre a választásuk, mert köztudott, hogy a Corvin Mátyás Általános Iskola a színvonalas oktatás mellett a sportban is élen jár. Dr. Lóczi László iskolaigazgató nyitott volt a lehetőségre, hogy a kisdiákok testnevelés óráit még változatosabbá tegyék. Elsőként szerették volna felmérni, a gyerekek szeretnének-e teniszezni. Az iskolában egy hónappal ezelőtti sport napon tenisz bemutatót tartottak, amely nagyon tetszett a diákoknak. Az óra végén arra a kérdésre, hogy ki szeretne teniszezni, az összes kéz a magasba lendült. Hosszú sorokban várták a gyerekek, hogy beleüthessenek egyet a labdába. Ezután dolgozták ki a program megvalósításához szükséges részleteket, az egyeztetéseken részt vett Pászti András, a városrész képviselője, az iskola igazgatóhelyettese is.

A tenisz órákat Csávás István, a Kecskemét Tennis Club (KTC) vezetője tartja. Az órák megtartásához szükséges eszközöket, - teniszütőt, teniszhálót, labdákat és a különböző gyakorlati kellékeket a tenisz klub biztosítja a tanulók számára. A teniszoktatás a nemzetközi Play & Stay gyermek tenisz szabályai szerint, azaz a gyermek korosztályának megfelelő életkori sajátosságait figyelembe véve történik.

Az iskolában három I. és II. osztály van, tehát összesen 6 osztály kis diákjai fognak teniszezni heti egy alkalommal a testnevelési órákon. Ez megközelítőleg 180 főt jelent. Ebben a tanévben öt iskolában összesen 500-600, 6-8 éves gyermek fog megismerkedni ezzel a remek sportággal az összefogásnak köszönhetően.

A tanév végére a gyerekek el fogják sajátítani a tenisz alapjait, és akinek tetszik a sportág, az a nyári szünetben sem marad tenisz nélkül. Csatlakozhat a Kecskemét Tennis Club – KTC Pumák csapatához, hogy folytathassák az edzéseket az Olimpia utcai teniszpályákon.

Élő adás