2019. November 18. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kids Mile Run: Minden gyerek fusson legalább egy mérföldet!

Egyéni és csapatversenyt is hirdettek az új atlétikai pályán, ahol június 5-én, 9 és 15 óra között, több, mint 500 regisztrált iskolás futott le kisebb vagy nagyobb távot, a KIDS MILE RUN rendezvény keretében. Bár az eső közbeszólt, a versenyzők kedvén ez nem változtatott - ahogy elvonult a vihar, folytatták a programot. Az országban öt helyen zajlik a maratonfutás, melynek egyik állomása Kecskemét.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt figyelmet fordít a futás népszerűsítésére. Ennek fontos állomása, a KIDS MILE RUN esemény, melynek célja, hogy minél több általános iskolás teljesítse, az egy mérföldes távot (1609 m). A KARC-KESI atlétika szakosztálya, valamint a Városi Diáksport Egyesület rendezésében erre buzdítottak minden kiérkező iskolást június 5-én, az új atlétika pályán.

A rendezvényt Adamik Zoltán koordinálta, a résztvevőket, pedig Gaál József Kecskemét alpolgármestere köszöntötte.

- Ha a futást a gyógyszertárban lehetne vásárolni, olyan drága lenne, a pozitív hatások miatt, hogy nem tudná senki megfizetni. Az egészség szempontjából a futás, a séta, a rendszeres testmozgás nagyon fontos. Ez a rendezvény pedig épp erre irányítja a figyelmet, hogy már időben kezdjük el ezt a szemléletmódot beültetni az életmódunkba, hogy később teljesen természetessé váljon és tegyünk az egészégünkért - mondta az alpolgármester, majd rajthoz álltak a versenyzők.

Élő adás