2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Medencés sárkányhajó verseny a Kecskeméti Fürdőben

Több mint negyven csapat száll vízre ma (szombaton) a Kecskeméti Fürdőben, hogy összemérjék erejüket a II. Duvenbeck Medencés Sárkányhajó Versenyent. A cél az, hogy a nyári szezon beindulása előtt felmérjék teljesítőképességüket a versenyzők.

Szombaton rendezték meg a II. Duvenbeck Medencés Sárkányhajó Verseny a Kecskeméti Fürdőben. 45 csapat, közel 200 versenyzővel szállt a vízre ezen a napon. 111 futamon keresztül mérettették meg magukat a csapatok, a kötélhúzás az 50 méteres medencében zajlott.

Egy hajóba száll két csapat, akik egymással szemben ülnek, és eveznek. A cél, hogy minimum 2 méterrel eltolja az egyik csapat a másikat.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester nevében is. Elmondta, hogy medencés sárkányhajó házi bajnokság sokszor volt, de ilyen szervezett formában ez a második ilyen rendezvény. Hangsúlyozta, hogy a sárkányhajó sport két legnagyobb ereje a kultúrateremtés és a közösségformálás. „Kultúra, mert oda kell figyeljünk egymásra, az irányításra, át kell vennünk egymástól a feladatokat. És közösséget épít, mert, akik keményen együtt vannak a munkában a versenyen, azok biztos, hogy a magánéletben is megtalálják a közös hangot. Ehhez jön még medencés versenynek a különleges hangulata, ami a téli alapozásnak egy olyan lehetősége, amellyel igazán komoly erőpróba elé lehet állítani a csapatokat, mielőtt a kinti szezon elindulna.”

Rózsahegyi Zoltán, a Hírös Kecskemét alelnöke és sárkányhajó csapat kapitánya elmondta, a megmérettetésre nők, férfiak egyaránt jelentkeztek 17 éves kortól a legidősebb korosztályig. Kiemelte, hogy a medencés verseny legfontosabb célja, hogy el tudják dönteni a csapatok egymásról, hogy hol állnak a felkészülésben. Az első szabadtéri verseny májusban lesz. 

Élő adás