2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megkezdődött a Kettlebell Sport Európa-bajnokság

Május 11 és 13-a között rendezik Kecskeméten a Kettlebell Sport Európa- bajnokságot. Pénteken a szakítás, szombaton pedig a lökés számban mérkőznek egymással a sportolók.

A megnyitón Barcsik László a rendezvény szervezője köszöntötte a sportolókat, majd Igor Solodov, az IUKL nemzetközi szervezet elnöke mondott beszédet. Végül Bogasov István a sport munkacsoport elnöke hangsúlyozta, milyen nagy megtiszteltetés, hogy az idei kettlebell Európa-bajnokságot Magyarország és azon belül is Kecskemét rendezheti meg. Óriási elismerés ez, ami még ismertebbé teheti hazánkban és városunkban ezt a sportágat.

A három nap alatt 23 ország 284 sportolója versenyez egymással. Magyarországról 44 fő indul, míg városunkat tíz sportoló képviseli.

A nők 16 és 24 kilogrammos súlykategóriában versenyeznek, míg a férfiaknak 24 és 32 kilogrammos vasgolyót kell a fej fölé emelniük, tíz percen keresztül a lehető legtöbb ismétléssel, méghozzá úgy, hogy közben nem tehetik le őket. A két számban lökésnél hosszú ciklusnál két darab súlyt, szakításnál egy darab súlyt kell a fej fölé juttatni.

A kettlebell eredetileg a termény súlymérő eszköz volt. Ma ismert sporteszköz formája az állóképesség növelésére alkalmas. Az Európa-bajnokság 3 napon keresztül a Mercedes Benz Gyár Sport Akadémián zajlik.

Élő adás