2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Muay thai utánpótlás edzőtábor Kecskeméten

Hétfőtől péntekig Kecskeméten edz a magyar muay thai utánpótlás-válogatott. A küzdősport kiemelkedő fiataljait dr. Salacz László országgyűlési képviselő is meglátogatta a keddi tréningen. A Star Gym edzőtermében Nagy Balázs szövetségi kapitány és Csillag Tamás utánpótlás edző, házigazda vezényletével élesítik a formát a decemberi bangkoki világbajnokságra. A két vezetővel beszélgettünk.

- Mennyire rendszeresek az ilyen események Kecskeméten?

Csillag Tamás: - A Star Gym-ben minden évben tartunk utánpótlás edzőtáborokat a helyi sportolók számára, de a válogatott most először látjuk vendégül.

- Mi kellett ahhoz, hogy Kecskemétet válassza helyszínnek a szövetség?

Csillag Tamás: - Először is nagyon fontos a megfelelő helyszín, a Star Gym tökéletes, mivel ezt a 30 fő körüli létszámot nagyon kényelmesen elbírja. Elég nagy az edzőterem területe, van elég zsákunk, és van versenyringünk is, hogy a srácok szokják a körülményeket. Valamint az, hogy Nagy Balázs szövetségi kapitány ebben az évben felkért utánpótlás edzőnek, ami nagy megtiszteltetés számomra. Én pedig egyből megragadtam az alkalmat, hogy ide hozzuk az edzőtábort, hiszen, ahogy mondtam, minden adott ehhez.

- Tomi szerényen hátra sorolta magát az érdemek felsorolásában. Azért kemény munkája van ebben, ha jól sejtem.

Nagy Balázs: - Évek óta követjük Tomi utánpótlásban végzett munkásságát, nagyon sok versenyen találkoztunk már. Kellett nekünk egy olyan ember, aki kellőképpen ambiciózus, nyitott a válogatott felé, hiszen ez nagy felelősség és jelentős plusz munka is. Benne megtaláltuk azt a személyt, aki ki tud minket segíteni, ugyanis a csapatunk egyfolytában bővül. Keményen megdolgozott azért, hogy ezt a pozíciót betöltse, ennek bizonyítéka az is, hogy 50 fő feletti utánpótlás csapata az egyik legerősebb az országban. Jelenleg is négy versenyzője válogatott kerettag, akik közül az utazó keretbe is bekerülhet valamelyikük.

- Akkor ez nem csak a fiatalok, de az új utánpótlás-edző számára is remek megméretés. Hány sportolóval dolgoznak?

Nagy Balázs: - Az ország minden tájékáról érkeztek versenyzők Kecskemétre. A válogatott keret 35-36 fő, ebből – iskola, ballagás, egyéb elfoglaltságok miatt 26 fő vesz részt az edzőtáborban. Őket eddzük hétfőtől-péntekig ketten, Tamással. Ez idén a második ilyen esemény, és lesz még egy a nyár végén. A kecskeméti programnak van tétje is, ugyanis ezen a héten fogjuk kijelölni, ki utaznak a vb-re, Bangkokba. Az augusztusi edzőtáborban már a keret fog készülni. 

- Mennyire akasztotta meg a Covid-helyzet a munkájukat?

Nagy Balázs: - Májusig teljesen, azóta viszont rengeteg verseny van, el se akarnak fogyni. Szerencsére! Július közepéig tele a naptár, Kecskeméten például július 3-án lesz a Star Gym Kupa, Csillag Tomi jóvoltából, utána pedig szeptember környékén indul be újra a versenyszezon. Akkor viszont már nemzetközileg is utazik a válogatott. Októberben Hollandia, decemberben Thaiföld vár bennünket.

Csillag Tamás: - Nem is kell sokat várni a legközelebbi megmérettetésre, ugyanis vannak olyan sportolóink, akik hétvégén már versennyel koronázzák meg az edzőtábort. Természetesen a Star Gym is megy egy nagy csapattal. Pénteken mérlegelés, szombaton verseny, így a napi két edzést és sok-sok megbeszélést tartalmazó edzőtábor megfelelően lesz lezárva.

Élő adás