2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nagy sikere van a műkertvárosi sportparknak

Gyorsan birtokba vették az új sportparkot a Műkertváros lakói. A Vadaskert előtti játszótér egy modern edzőparkkal gazdagodott, amely kicsik és nagyok egészségét egyaránt szolgálja.

Főleg a fiatalok kedvelik a Műkertben felállított új sportparkot Kecskeméten. 2016-ban írták ki azt a pályázatot, melynek célja sportlétesítmények kialakítása volt, szerte az országban. Kecskemét városa a sikeres pályázók között volt, így a városban egy új futókör és egy sport park is létrejöhetett. Utóbbi a Műkertben kapott helyet.

- A beruházás közel 11 millió forintba került, nem kellett hozzá önerő. Itt minden korosztály kulturáltan tud szórakozni, sportolni.  Kerestük azt a lehetőséget, hogy hol lehetne optimálisan felállítani egy ilyen sportparkot, és arra jutottunk, hogy a Vadaspark előtti terület erre kiválóan alkalmas - mondta  Lévai Jánosné, a városrész önkormányzati képviselője.

Több mint 15 edzőeszköz kapott helyet a parkban. A sportolni vágyók minden izomcsoportra kiterjedő edzést végezhetnek. Az eszközök azt a játszóteret egészítik ki, amely eddig is a park szerves része volt.

Lévai Jánosné elmondta, örül, hogy nagy sikere van az új eszközöknek. A Műkertvárosban azonban szeretnének egy új közösségi teret is létrehozni, melyhez a megfelelő épületet már meg is találták, és keresik az anyagi forrást is.

Élő adás