2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

S-Padel az S-kanyarban - Videóval

Fedett és szabadtéri pályával várja a sportolni vágyókat Kecskemét legújabb sportklubja, az S-Padel a hetényi S-kanyarban. A tenisz és a squash szerelemgyereke nem csak a versenyszellemmel megáldott sportolóknak nyújt remek kikapcsolódást, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak mozogni, sportolni szeretnének jó társaságban, igényes környezetben.

Egy fedett és egy szabadtéri pálya már működik, és egy panoráma pálya felállítása is tervben van Kecskemét legújabb padel klubjában. Az S-Padel Sport Club július 1-je óta várja a sportolni vágyókat Kecskemét és Hetényegyháza között, az S-kanyarban.

A padel a világ egyik leggyorsabban növekvő sportága: jelenleg 15 millióan játsszák 50 országban és rohamosan terjed. A sportág az ütősportok legjobb elemeit ötvözi. Épp ezért egy valóban szórakoztató és közösségi sport minden korosztálynak.

"A Padel egy addiktív sport, sokan úgy írják le mint squash a nap alatt vagy tenisz falakkal."

A padel Magyarországon is dinamikusan fejlődik. 2015-ben megalakult a Magyar Padel Szövetség, ma már 11 klub van, 31 pályával, és közel 3000-en űzik ezt a sportot. Közülük mintegy 600 igazolt versenyző. Ez a szám pedig egyre nő, hiszen a pályák száma megtízszereződött az elmúlt négy év alatt.

Hogy mi a pálya Kecskeméten? Gyors, és egyre gyorsabb lesz, minél több órát játszanak rajta. Erre Fischer Péter pályaépítő adott választ. Elmondta ez egy gyorsabb pályának mondható. Lesz még gyorsabb is, ahhoz idő kell. Minden pályának van egy technológiai ideje, körülbelül 80 óra után éri el a stabil állapotát.

- A legtöbben versenypályát szeretnének. Mi elmondjuk mindenkinek, hogy nincs értelme versenypályát építeni. Mert jelen pillanatban Magyarországon kezdők vannak, és velük meg kell szerettetni ezt a játékot. Aztán, hál’ istennek, elfogadják a tanácsunkat, hogy nem érdemes versenypályát építeni, mert jelen pillanatban, és azt gondolom, hogy a jövőben is, ez egy rekreációs tevékenység lesz, egy kikapcsolódásra nagyon alkalmas sport. Kisgyermektől nagyapáig, effektíve, aki tud mozogni, tudja játszani - mondta Fischer Péter.

Persze ez is sport, tehát sokan vannak, akik kihívást keresnek és találnak benne.  Őket segíti versenyekkel a Magyar Padel Szövetség. Ilyen a Hungarian Padel Tour 17 állomással, és vannak magyar bajnokságok egyéiben, csapatban, junior, veterán, felnőtt kategóriában is.

- Minden Hungarian Padel Tour-on van Gold (a legjobbak), Silver, Bronz és Réz kategória, tehát minden szintű játékos, tehát a profik és a teljesen kezdők is megtalálják a saját szintjüket. Ma már előfordulnak pénzdíjas versenyek is. Volt már 1 millió forint összdíjazású verseny is Magyarországon - mondta Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke arról, hogy azért igenis vannak olyanok, akik nagyon komolyan veszik ezt a sportot, és van lehetőségük versenyeken megmérettetni. 

Az S-Padel harmadik pályája is ezt a célt szolgálja majd, a panoráma pályán nézők előtt lehet majd látványos versenyeket szervezni.

Kerekes Péter a Magyar Padel Szövetség elnöke, Csiki Sándor a kecskeméti S-Padel Sport Club tulajdonosának első lépéseiről is mesélt. 

- Sanyi lejárt Budapestre egy klubba, ahol nekünk is van érdekeltségünk, és mi is játszunk, és ott annyira megszerette, hogy mondta, ő is szeretne nyitni egy pályát. Elkezdtünk neki tanácsokat adni, keresett pályagyártókat, fél évre rá pedig kinyitotta ezt a pályát. Amivel a szövetség tud segíteni, az a reklám, hiszen tudjuk hirdetni a klubot és versenyeket tudunk ide hozni. A jövő hónap közepén lesz az edzőképzés, ahova tudnak jönni Kecskemétről edzőjelöltek, akik szeretnének padelt oktatni. Tudunk versenyt hozni, úgyhogy versenysorozatokat tudunk felépíteni Kecskeméttel együtt - mondta az elnök. 

Van is mire alapozni, hiszen a klubban működő csapat nem csak egy remek baráti kör, hanem egy igazán ütőképes társaság- Kovács István, az S-Padel Sport Club tagja elmondta, a csapat a fallabda révén alakult ki, de ez több mint egy csapat. Egy nagy baráti kör, akik nem csak a pályán találkoznak, hanem többször is összegyűlnek, akár egy sütögetés alkalmából is. Kiemelte, ez nem egy zárt közösség, nagyon szívesen várják az új játékosokat, akiket tanácsaikkal is szívesen segítenek. 

Ezt megerősítette a klub tulajdonosa is, aki elmondta, a baráti kör az alapja a klubnak, de mindenkit szeretettel várnak.

- Van egy kemény mag Kecskeméten, mely a másik kecskeméti pályán gyűlt és kovácsolódott össze, és sikerült őket átcsábítani ide, és ezt a keménymagot szeretném növelni. Jöhet ide bárki nemtől és kortól függetlenül. A kapu nyitva áll, reggel 8-tól este 10-ig üzemelünk. A weboldalunkon lehet regisztrálni, időpontot foglalni, utalással vagy bankkártyával fizetni. Nem is kell itt lenni személyzetnek. Ingyen ütő, ingyen labda, az első óra ingyenes, próbálja ki mindenki. Nyilván a teniszesek előnyben vannak, a fallabdások szintén ismerik, de akinek fogalma sincs a padel sportról, mint ahogy nekem se volt még tavaly márciusban, ő is jöjjön, kipróbálja, és lehet, hogy ő fogja építeni a következő pályát, ha beleszeret -  mondta Csiki Sándor, az S-Padel tulajdonosa.

Élő adás