2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Serdülő OB a Kecskeméti Fürdőben

Négy napos úszó verseny vette kezdetét ma a Kecskeméti Fürdőben. A Serdülő Országos Bajnokságon a pubertás korban lévők legjobbjai ugorhattak a vízbe.

Közel 450 induló és 81 egyesület vesz részt több mint 2300 rajttal a következő négy napban a Serdülő Országos Bajnokság alkalmából megrendezett eseményen, melynek idén a Kecskeméti Fürdő ad otthont.  A serdülő korosztályból a 16 legtehetségesebb versenyzőnek lehetősége van az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra való kvalifikáció megszerzésére.

Az úszók délelőttönként az előfutamon, délutánonként pedig a döntőn vesznek részt. A gyerekek mind a 4 úszásnemben, lány-fiú váltóban és mixben, valamint egyénileg is versenyeznek. A Kecskeméti Fürdőben 2011-ben épült, de a magas színvonalú, korszerű felszereltsége miatt már 2012-t követően minden évben rendeztek és rendeznek meg országos versenyeket.

Aczél Péter a Bácsvíz KVSC elnöke elmondta, hogy körülbelül 5-7 érmet vár a kecskeméti csapatból, és úgy gondolja, lesz olyan versenyzőjük, aki benne lesz a legjobb 16-ban. A verseny mától egészen június 22-ig tart, amit az érdeklődők a Magyar Úszó Szövetség videó megosztó csatornáján folyamatosan figyelemmel kísérhetnek.  

Élő adás