2019. Július 24. Szerda  Kinga, Kincső

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sportolj szabadon!

Két új városrész kap sportparkot. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Széchenyivárosban és Kadafalván is ingyen sportolhatnak majd a Kecskemétiek jövőre.

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, két új sportpark is létrejött Kecskeméten 2018-ban. Katonatelepen, és a Műkertvárosban a Vadaskert melletti területen jöhetett létre sportpálya. A Műkertben több mint 15 edzőeszköz kapott helyet a parkban, így a sportolni vágyók minden izomcsoportra kiterjedő edzést végezhetnek. Az eszközök itt azt a játszóteret egészítik ki, amely eddig is a park szerves része volt.

A kecskeméti Közgyűlés mai határozata alapján a két már meglévő pályát a város hivatalosan is átveszi, és 2 újabb sportpálya jöhet létre. Az egyik a Széchenyivárosban, a másik pedig Kadafalván. Mindkét helyszínen várták a lakók egy sportlétesítmény létrehozását. Az idén 50 éves Széchenyivárosban a forradalom utcai tanintézmények mellett kap helyet majd a pálya. Kadafalván hasonlóan Katonatelephez, nem csak egy sima sportparkban gondolkodnak. Mák Kornél alpolgármester, a terület képviselője szerint a cél, hogy egy komplett közösségi tér jöjjön létre a pálya körül.

Élő adás