2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szélben és esőben is helyt állnak a Koppányok

Október 11-én, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai Budapesten, Turulmezőn versenyeztek a Rákosmenti Turul Szittyák által szervezett örömíjász versenyen. Egy héttel később pedig Délegyházán szálltak versenybe.

A turulmezei versenyeket tréfa- és örömíjászat kategóriába sorolják. A megmérettetés a megszokott családias, kellemes, játékos hangulatban zajlott, ahol egy körben 30 db. 2 dimenziós célon 3 lövést kellett leadni. Az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a csepergő, áztató eső miatt. Koppányok azonban így is szépen teljesítettek.

Vadászreflex íjjal: Balanyi Sándor első helyezést ért el

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Patyi Norbert 5., Szeibert Imre 8. helyezést szerezte meg.

Egy héttel később, október 17-én a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt csak a két legelhivatottabb versenyző szállt harcba, Délegyházán. Az íjásztalálkozót a Délegyháza Faluszépítő Egyesület Íjász Tagozata szervezte. Itt 20 célra kellett lőni 3 vesszővel. Sajnos rendkívül cudar idő, eső, szél és a hideg nehezítette a lövések közbeni koncentrációt, ennek ellenére kellemes csapathangulatban telt a nap.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Szeibert Imre pedig néhány ponttal lemaradva a dobogóról 4. helyezést ért el. 

Büszkeségei a Turul Koppányoknak Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó, akik a Kassai Lovasíjász Iskola elszánt növendékei. Kurucz Orsolya az elmúlt hétvégén, Kis János Sunnyogó pedig szeptember 20-án teljesítette a próbát, mellyel mindketten a Kassai Lovasíjász Iskola- Smuta Törzsének tagjaivá válhattak.

A próbára való felkészülés több éves folyamat, és csak a legkitartóbbaknak és legelszántabbaknak adatik meg annak teljesítése. Ugyanis a rossz általános- és speciális erőnlét hiánya nem teszi lehetővé a helyes technika megtanulását és annak kivitelezését. (Általános erőnlét – futás, speciális erőnlét – lovaglás és íjászat.)

A következő feladatokat kellett teljesíteni a sikeres próbához, és ezáltal a tagság elnyeréséhez: 10 km terepfutás 72 perc maximális szintidőre – 10 perc szünettel, 2 óra ügetés szőrén – 10 perc szünettel, 500 lövés leadása 20 méterről 60 cm átmérőjű körre, 1,5 órás szintidőre, minimum 50%-os találati aránnyal. A próba időtartama maximum: 5 óra 2 perc lehetett. Óriási teljesítmény! Gratulálunk Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó Koppány Íjászoknak!

Kis Mónika

Koppány íjász

Élő adás