2022. December 7. Szerda  Ambrus

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tanévet nyitott a KESI

Megnyílt a tanév a Kecskeméti Sportiskolában (KESI) is szombaton délelőtt. Az összes szakosztály felvonult az évnyitó ünnepségen, így töltve meg Messzi István Sportcsarnok lelátóját piros ruhás sportoló fiatalokkal.

A Kecskeméti Sportiskola 11 szakosztályának – asztalitenisz, atlétika, birkózás, jégkorong, judo, kézilabda, ökölvívás, röplabda, rögbi, úszás és vízilabda – látványos bevonulásával vette kezdetét a KESI évnyitója szombaton délelőtt a Messzi István Sportcsarnokban.

Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a fiatalokat: "Elmondhatjuk, hogy a Kecskeméti Junior Sport keretében több mint 1800 sportoló és több mint 130 szakember dolgozik, ebből is látszik, hogy nálunk a Kecskeméti Junior Sportban, illetve a KESI-ben az ember a lényeg, az ember az érték." Hozzátette, hogy a szakemberek, a sportolók határozzák meg a társaság életét, érik el a sikereket és működtetik a szervezetet. Ők adják a szívét, a lelkét a társaságuknak.

Ivkovicné Béres Tímea beszédében az 58 éves korában elhunyt Fodor Miklósról is megemlékezett. Mint felidézte, Fodor Miklós a Kecskeméti Sportiskola, a Kecskeméti Spartacus Sportkör edzője, az asztalitenisz szakosztály meghatározó alakja volt. 1988 óta Kecskeméten élt. Korosztályos válogatottak edzője volt, 2000-ben Kecskeméten elnyerte Az év edzője címet. A Kecskeméti Sportiskola 2008-as megalakulásától vezetőedző szerepet töltött be és szíve-lelke volt a szakosztálynak. Néma csenddel emlékeztek meg az edzőről.

Az ügyvezető összegző szavai után a KESI szakosztályairól készült videós összeállítással folytatódott az évnyitó ünnepség.

A szakosztályokat bemutató videó után dr. Homoki Tamás alpolgármester szólt a fiatalokhoz, edzőikhez és a megjelentekhez: "A sport, a mozgás maga az élet. Karbantartja a testet, frissíti a lelket. Fegyelemre, koncentrációra, kitartásra, pontosságra tanít. Aki ezeknek a képességeknek már fiatalon a birtokába jut, az későbbi élete során is könnyebben boldogul az élet minden területén. A sportolók egészségesebbek és kitartóbbak, könnyebben elviselik a mai stresszes életet" - fogalmazott dr. Homoki Tamás.

Az alpolgármester hozzátette, hogy Kecskemét város a sport számos élettani előnyét szeretné a fiatalok szolgálatába állítani, ezért hívták életre évekkel ezelőtt a Kecskeméti Sportiskolát. Az intézmény vezetőivel közös cél az volt, hogy minél több kecskeméti gyerek minél jobb körülmények között sportoljon.

Az ünnepi beszédek után a birkózó szakosztály fiataljai tartottak látványos bemutatót, végül átadták Az év sportolója díjakat.

Az év sportolói a 2021/22-es szezonban

ASZTALITENISZ LEÁNY                  Polónyi Nóra    

ASZTALITENISZ FIÚ                        Li Xiang

ATLÉTIKA LEÁNY                             Bencsik Adél     

ATLÉTIKA FIÚ                                  Deák Zalán        

BIRKÓZÓ FIÚ                                   Bognár Balázs   

BIRKÓZÓ LEÁNY                             Szabó Szonja     

JÉGKORONG                                    Dinka Álmos      

JÉGKORONG                                    Kónya Milán      

JUDO FIÚ                                          Major Ádám      

JUDO LEÁNY                                    Bagó Boglárka  

KÉZILABDA LEÁNY                          Péli Adél             

KÉZILABDA FIÚ                               Molnár Bence   

ÖKÖLVÍVÁS                                      Mészáros Márk

ÖKÖLVÍVÁS                                      Burai Roland     

RÖGBI FIÚ                                        Asztalos András

RÖGBI LEÁNY                                  Szabó Rozi         

RÖPLABDA FIÚ                               Komáromi Dávid             

RÖPLABDA LEÁNY                          Peller Fani         

ÚSZÁS LEÁNY                                  Kovács Nóra      

ÚSZÁS FIÚ                                        Vágó Ármin       

VÍZILABDA LEÁNY                          Kosztolányi Anna            

VÍZILABDA FIÚ                                Kecskeméti Koppány     

Élő adás