2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több ezer gyerek vett részt a Nagy Sportágválasztón

Tánc, közös torna, birkózás röplabda és íjászat is várta a gyerekeket pénteken reggel kilenc órától az Arany János Általános Iskolában. Itt rendezték meg ugyanis a nyolcadik Nagy Sportágválasztót, ahol a gyerekek mintegy harmincöt féle sportággal ismerkedhettek.

35 egyesület sportolói várták a diákokat az iskola udvarán, és minden egyes sporthelyiségében. A megnyitón Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester elmondta, már az első nagy sportágválasztó megrendezésekor is nagyszerű ötletnek találta, hogy ilyen széles körben ismerkedhetnek meg a fiatalok a sporttal. Ma már látja, milyen hatalmas feladat megszervezni egy ilyen programot, ezért köszöni az iskoláknak és a sportegyesületeknek, hogy segítik ezt a tevékenységet.

Manapság gondot okoz a gyerekek mozgásszegény életmódja, a fiatalok nem találnak számukra megfelelő, örömet okozó sportágat. A sportágválasztó rendezvénysorozat ezt felismerve jött létre. Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi központ igazgatója nagyon jó sportolást kívánt a résztvevőknek a megnyitón, ezután kezdetét vette a program.

12 iskola csatlakozott az eseményhez, ebből a Rákóczi, az Arany János és a Lánchíd utcai iskola teljes létszámmal volt jelen. 

A rendezvényre mintegy háromezer diákot vártak. A legjobban mozgósító, közreműködő iskolákat pedig közel 300.000 forint értékű sporteszköz támogatásban részesítik. 

Élő adás