2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több mint ezerkétszáz fiatal sportol a Kecskeméti Sportiskolában

Szeptember 25-én tartotta évnyitó ünnepségét a Kecskeméti Sportiskola, amelynek keretében 11 sportágban több mint ezerkétszáz fiatal edz és versenyez rendszeresen. A Messzi István Sportcsarnokban tartott rendezvényen köszöntötték a KESI kiemelkedő eredményt elért sportolóit, és átadták az Év sportolója díjakat is.

A Himnusszal indult az évnyitó ünnepség, majd Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy sikerekben és kiemelkedő eredményekben bővelkedett az elmúlt szezon.

– 63 aranyérem, bajnoki cím, 40 körüli válogatott meghívó és több mint 1200 sportos gyermek a tavalyi év mérlege. A röplabdások vagy a jégkorongozók, atléták, kis úszóink szinte az összes korosztályban a dobogó legfelső fokára állhattak. De már az idei szezon kezdetén is judobajnokokkal és vízilabda felsőházba jutó csapatokkal, vagyis egy évtizedes sikernek tapsolhattunk és büszkélkedhetünk – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy országos szinten tényezővé vált a kecskeméti utánpótlás- nevelés az edzőknek és a példamutatóan készülő fiataloknak köszönhetően.

Kiemelte, hogy a KESI-ben folyó munkát nemcsak figyelik és elismerik, hanem támogatják is. A Sportegyesületek Országos Szövetsége a Covid–19 okozta világjárvány negatív hatásainak enyhítésére az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságával együtt támogatást nyújtott az országban 45 sportszervezet részére, köztük a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. számára is.

A napokban pedig a Sport Államtitkárság 22 sportszervezet munkáját elismerve döntött, további kiemelt vidéki sportszervezet címen támogatásról. A beruházások is folytatódtak. Kondicionálóterem lett kialakítva a Bóbis Gyula edzőcsarnokban. Terveik között szerepel az atlétikacentrum további fejlesztése, judo-ökölvívó terem és az öltözők felújítása, az asztalitenisz-központ korszerűsítése.

– Sportolni, sportban dolgozni ma kiváltság, élvezzük, becsüljük meg és hozzuk ki belőle együtt a maximumot – fejezte be köszöntőjét Ivkovicné Béres Tímea.

A röplabdaszakosztály különleges bemutatóval készült az ünnepségre, Czigány Zsombor judoka pedig a „KESI életérzésről” osztotta meg gondolatait a fiatalokkal. Fritz Ágnes, a KESI sportszakmai vezetője elmondta, a 2008-as megalakulásukhoz képest sportágaik folyamatosan bővülnek, így mára a KESI nagy családját 11 sportág közel 1200 sportolója és szakembere alkotja.

– Külön büszkeség a KESI számára, hogy öt volt növendékünk is bemutatkozott a 2021-es évben felnőtt és utánpótlás világ- és Európa-bajnokságon a magyar válogatott színeiben. Így növendékből példaképpé vált az atlétikaszakosztálytól Szűcs Szabina és Palkovits István, a kézilabdaszakosztálytól Molnár Dorottya, a röplabdaszakosztálytól pedig Kiss Gréta és Vezsenyi Adrienn – emelte ki a sportiskola kiválóságait.

Fritz Ágnes szólt a KESI másik fontos küldetéséről, a város sportinfrastrukturális körülményeinek fejlesztéséről is, megemlítve a Zrínyi Ilona Általános Iskola két kültéri röplabdapályáját és a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola tornatermének felújítását is.

– Ezek mellett büszkélkedhetünk még több igen színvonalasan megrendezett sportrendezvényünkkel is. Ilyenek voltak a jégkorongszakosztály által megrendezett Jégkorong Országos U16 -os 3X3-as bajnokság döntője, valamint a Röplabda Országos U15-ös és U17-es bajnokság döntője. Nagy öröm volt, hogy mindhárom döntőben KESI bajnoki címet ünnepelhettünk – fűzte hozzá a KESI szakmai vezetője.

– Szeretnénk a kecskeméti fiatalok számára minél jobb sportolási lehetőséget biztosítani, hogy minél több gyermek egyenlő esélyekkel tudjon sportolni – fogalmazott Fritz Ágnes, majd köszönetet mondott a KESI támogatóinak. A köszöntők után a 2020–21-es bajnoki év legjobbjainak díjazásával folytatódott az évnyitó. Végül Bogasov István, az önkormányzat tanácsadója nyitotta meg hivatalosan a 2021–2022-es bajnoki évet.

Élő adás