2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jelenetek egy házasságból

A siker sztorik - akár filmen akár színpadon – arról szólnak hogyan ér révbe egy nagy szerelem. Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című drámája viszont ott kezdődik, ahol a szerelmes történetek befejeződnek: a házasságnál. A mozifilmet egyik legjelentősebb alkotásaként tartják számon – ebből egy hatrészes tévésorozat, könyv, majd színpadi adaptáció is készült: ezt láthatjuk a Ruszt József Stúdiószínház színpadán.

2020.01.11. 11:03

Nemzeti színháza lett Kecskemétnek

Pécs, Szeged, Debrecen, Miskolc és Győr után újabb vidéki nemzeti színháza van az országnak január 1-je óta, méghozzá Kecskeméten. Cseke Péter igazgató azt mondta, már hat éve látta, hogy a színház felkészült a rangos minősítéssel járó elvárásokra.

2020.01.05. 12:00

Illatos szertár-kritika

A hagyományos szilveszteri elő-bemutatón, majd a pénteki nagy premieren a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egy igazi szezonális sikerdarabbal rukkolt ki: László Miklós karácsony környékén játszódó Illatszertár című művét adták elő. Ámbár a Mohácsi testvérek átiratában.

2020.01.04. 20:48

Vásárlói nagyroham és ábrándos romantika, egy békebeli drogériában

Romantikus komédia, az Illatszertár lesz a következő bemutató a kecskeméti Katona József Színházban. Január 3-án, a Nagyszínházban volt a hivatalos bemutatója, de szilveszter estéjén is játstotta a társulat. A készülő előadásról Mohácsi János rendezővel beszélgettünk. 

2020.01.04. 08:46

Zsinórban három szerelem, és mindegyik másmilyen

Szilveszterkor hagyományosan komédiával várta közönségét a kecskeméti Katona József Színház. Ebben az évadban az Illatszertár Mohácsi-átiratára esett a választás. A darab egyik főszereplőjét – a békebeli drogéria Balázs kisasszonyát –, Decsi Edit alakítja. A Latabár-díjas színművészt, egyben az elmúlt két évad Legjobb női epizódszereplőjét kérdeztük a rendhagyó főpróbahét végén.

2020.01.04. 07:41

Romantikus komédiát játszanak a színház következő bemutatóján

Az Illatszertár című romantikus komédiát mutatják be legközelebb a kecskeméti Katona József Színházban.  A hivatalos bemutató a Nagyszínházban lesz január 3-án, de a darabot szilveszter estéjén is játssza a társulat. A rendezővel, Mohácsi Jánossal készült interjú a színház oldalán olvasható.

2019.12.29. 18:49

Újból Kecskeméten a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn előadásai

Ismét két nagysikerű előadással látogat el Kecskemétre a híres szekszárdi Magyarországi Német Színház. A Deutsche Bühne Ungarn nem ismeretlen a színházrajongók körében, hiszen országszerte teltházzal játszanak. 

2019.12.14. 17:17

Életpálya elismerésben részesült Pál Attila és Sirkó László

Kimagasló művészeti tevékenységéért, valamint a felépített életmű létrehozásért Művészeti életpálya elismerésben részesült Pál Attila színművész és Sirkó László Kecskeméti Katona József Színház társulatának örökös tagja.

2019.12.11. 08:57

Jelenetek egy házasságból – négy színészre rendezve

Csütörtök este mutatták be a Jelenetek egy házasságból című darabot. Ingmar Bergman elhíresült filmje színpadi változatának eredeti helyszíne a Katona József Színház erkélyfolyosója lett volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a darab a Ruszt József Stúdió Színházba került.

2019.12.06. 08:37

Ciróka premier - Miért nem marad reggelire?

Mennyire tud vajon együtt élni két teljesen különböző életkorú és stílusú ember? A Vastaps Produkció legújabb előadása többek között erre is választ ad. A Miért nem marad reggelire? című darab, amelyet Sárosi Gábor rendezett, a nevettetés mellett felhívja a figyelmet a generációk közötti szakadékra is.

2019.11.23. 20:08

Élő adás