2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bemutatóra készül a Kecskeméti Nemzeti - videóval

A 100 éve született Karinthy Ferenc két egyfelvonásos darabjával készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a 125., jubileumi évad megnyitására szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján.

A nemzetközi szinten is sikeres színházi szerző, Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok címmel 1970-ben írt darabot. A főhős két, életveszélynek kitett fiatal, egy katonaszökevény és egy, a faji törvények miatt üldözött leány, akik véletlenül futnak össze egy elhagyott, kibombázott gellérthegyi villában. Körbefogja őket a félelem, bizalmatlanok és gyanakvóak, de aztán hamar egymásba szeretnek, és félelmeiket legyőzi az egészséges, vibráló élni akarás.  Az előadást két friss diplomás, de átütően tehetséges fiatal színész, Szabó Dorottya és Varga Huszti Máté játssza, kiválóan.

A Dunakanyar szintén két szereplőre íródott. Helyszíne egy út menti presszó, ahol az életébe belefáradt kávéfőzőnő a nyitva tartás utolsó perceiben érkező, lelkileg szintén zilált  férfi vendéggel különös helyzetek sorába keveredik. Kiderül az előadás végére, hogy a kölcsönösen romokban heverő magánéletükre valójában ők maguk a megoldás. A darab vége mégsem valami banális happy end, hanem a humorral teli, komoly intellektuális játék magától értetődő, logikus befejezése. A szerepeket Hajdú Melinda és Aradi Imre alakítják, mindketten legjobb formájukat hozva.

A Nagy Viktor rendezte előadásokat szeptember 21-től láthatják a Ruszt József Stúdiószínházban.

Élő adás