2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Családi nappal készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház (videóval)

A Kecskeméti Nemzeti Színház január 22-én, a magyar kultúra napján rendezi meg először a Színházi Szombat – Családi Nap című rendezvényét. Az érdeklődők három különböző programon vehetnek majd részt.

 

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház munkatársai már régóta szerették volna, ha minden hónapban lenne egy nap, amikor a családok együtt el tudnak látogatni a színházba. Ez az álom január 22-étől, a magyar kultúra napjától meg is valósulhat. Ezen a szombaton ugyanis elindul a Színházi Szombat – Családi Nap című rendezvénysorozat.

- Három különböző programmal várjuk az érdeklődőket. Az első délután háromkor, egy úgynevezett nézőképző kulisszajárás lesz, ahol betekintést nyerhetnek az éppen aktuális próbafolyamatba, és egy kicsit a színház működésébe, történetébe is bevezetjük a jelenlévőket - mondta Tóth Kata, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház dramaturgja.

Délután 4 órától a 10-14 éves korosztálynak tartanak majd készségfejlesztő drámafoglalkozást. Délután öttől pedig vállalkozó kedvű felnőtt nézőiket várják egy improvizációs gyakorlatokra épülő, interaktív foglalkozásra a színház színészeinek közreműködésével. Az új rendezvény népszerűségét mutatja, hogy a kulisszajárás létszáma már betelt.

- Akik lemaradnak, nekik sem kell szomorkodni, mert mindig úgy alakítjuk, hogy amire a legnagyobb érdeklődés van, azt fogjuk ismételni. De a repertoárunkban van babaringatótól kezdve, a középiskolásokon át, az egész családot megmozgató program is. Tehát mindig készülünk meglepetéssel -emelte ki Tóth Kata, aki azt is elárulta, hogy már a következő családi nap dátumát is lehet tudni:

Február 26-án, szombaton lesz lehetősége a színház nézőinek, hogy részt vegyenek az ingyenes programokon.

 

 

Élő adás