2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hamupipőke premier a színházban (videóval)

Megtartották az idei évad első gyermekszínházi bemutatóját ma délután a nagyszínházban. A Kecskemét City Balett kibővült társulata Hamupipőke klasszikus meséjét táncolta el a színpadon Barta Dóra koreográfiájával és rendezésében.

A Hamupipőke az egyik legismertebb mese, amelyet számos változatban ismernek világszerte. A jó családból származó, de édesanyja halálával árván maradó kislányt mostohaanyja cselédsorban tartja, mostohatestvérei folyamatosan kihasználják és megalázzák. Az önérzetes lányka azonban nem hagyja magát. Küzdelmének tétje Barta Dóra előadásában, hogy elfogadja-e a sorsát, beletörődik-e a folyamatos megaláztatásba, vagy utat enged a saját vágyainak és tenni is hajlandó értük. Mindezt maga erejéből, mert annak van igazán értéke. Hamupipőke megküzd a boldogságáért, és az előadás végén képes nagyvonalúan meg is bocsátani mostoha anyjának és két mostoha testvérének.

A látványos kiállítású és érzelemgazdag előadás címszerepét Tokai Rita táncolja. Fontosabb partnerei az édesapját alakító Szóka Roland, a mostoha Varga Lotti, és a két gonosz mostohatestvér szerepében Szöllősi Kriszta és Nagy Nikolett. A herceget Földesi Milán, a barátját Raj Martin, a tündért Takács Odett formálja meg.

Az előadás társkoreográfusa Szöllősi Krisztina volt. Az impozáns díszlet Rákay Tamás munkája, a jelmezeket Márton Richárd tervezte. Barta Dóra újított a Hamupipőke bemutatásával: először készített a társult gyermekeknek szóló, nagyszínpadi, kizárólag táncos előadást.

A premier végén a hatalmas ováció azt bizonyította, hogy a közönség elfogadta az újítást. Az előadást november 8-án láthatja újra a közönség.

Élő adás