2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Karakteralapú kisfilm a színház idei évadklipje

Elkészült a Kecskeméti Katona József Színház 2019/20-as évadklipje. A kisfilmeket tizenegy éve Tiszeker Dániel rendezi, aki idén egyszerű, őszinte, letisztult, humoros film alkotására törekedett.

Arról, hogy mi inspirálta a koncepció alapját, Tiszeker Dániel így fogalmazott: „Napjainkban nagyon népszerűek a tévéjátékok, a bohózatszerű sorozatok. Szívesen nézik az emberek és mindemellett értékelik, hogy a kereskedelmi csatornák valódi színészeket foglalkoztatnak. A karakterközpontú, párbeszédes, humoros történeteknek van egy újhulláma, aminek felfutása a 80-as, 90-es években volt jellemző. Engem jó érzéssel tölt el, hogy a televíziónézők ilyen sorozatokat néznek, és nem feltétlen csak valóságshow-kat. Ebben a szellemben gondoltam, hogy most egy fenti jellemzőkkel bíró kisfilm lenne az irány, amivel előrukkolunk az évadban. Valamint olyan színészeket szerettem volna a filmbe, akiket tudom, hogy nagyon szeret és tisztel a kecskeméti publikum.”

Tiszeker Dániel 2005-ben kezdte filmes karrierjét a Mansfeld című film egyik rendezőasszisztenseként, ezt sok más magyar nagyjátékfilm követte asszisztensként, és castingosként, majd tagja volt annak a rendezőcsapatnak, amely a Szép magyar szó-kép-tár című sorozatot készítette. 2011-ben Cseh Tamásról szóló zenés kísérleti filmet készített. 2015-ben A Lovasíjász című filmben működött közre technikai rendezőként. 2016-ban társrendezője volt a Mi ez a cirkusz című dokumentumfilmnek, amely a Recirquel nevű hazai fiatalokból álló artistacsoport életébe nyújt bepillantást. Ugyanebben az évben robbant a mozikban a #Sohavégetnemérős című nagysikerű romantikus vígjátéka, amely a Wellhello zenekar dalaiból készült történeteket tartalmaz.

 

Élő adás