2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

KCB-nyíltnap: olyanra is képes a test, amire nem tervezték

Ezúttal testközelből, „a kulisszák mögül” is megnézhették a kecskeméti táncrajongók a Kecskemét City Balett (KCB) működését a Hírös Város Turisztikai Központban. A Barta Dóra vezette társulat ma este ugyanis Etüdök táncra és szövegre címmel nyílt napot tartott az érdeklődőknek, akik szép számmal el is jöttek a nem mindennapi eseményre.

Jelképesen az öt órai nyitányt a régi városi mozi lépcsőjén tartották a táncművészek, majd az előtérben a tangóbemutató után a bátrabbak keringőzhettek is, avatott szakemberek közreműködésével. A „közelebb engedés” jelképes és valós folyamata ezután a színházteremben folytatódott, ahol a bemutatókat kérdések, válaszok, valamint kötetlen beszélgetések tűzdelték.

A táncosok azt is bemutatták például – lásd képgalériánkban –, hogy a sok gyakorlás és lazítás eredményeképpen milyen elképesztő pózokra képes testük.

 A vendégeket Barta Dóra, a KCB alapítója, vezetője informálta művészetük, hivatásuk esszenciájáról, érdekességeiről. Az est konferansziéjának feladatát Pölös János, a KCB művészeti titkára látta el.

Élő adás