2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméti Nemzeti: ahová az álmok is játszani mennek - VIDEÓVAL

„A Kecskeméti Nemzeti az a hely, ahová az álmok is játszani jönnek” – ezzel a szlogennel harangozták be a teátrum 2020/2021-es évadát csütörtökön délben, egy online sajtótájékoztató keretében.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház évadzáró, egyben a következő évadot beharangozó online sajtótájékoztatóján elhangzott: az elmúlt hónapok során új módon kerülhettek közvetlen kapcsolatba a közönséggel. Ugyan bemutatókat voltak kénytelenek elhalasztani, és zárva maradtak a teátrum ajtajai, a világháló segítségével mégis sok embert érhettek el, köztük olyanokat is, akiket korábban nem üdvözölhettek a látogatóik között. Mindazonáltal az évadot június 2-án egy online gála során fogják ünnepélyesen lezárni és értékelni.

A jövőről szólva Cseke Péter színházigazgató elmondta: a nagyszínházban musical (Légy jó mindhalálig), zenés vígjáték (Egy csók és más semmi), vígjáték (A revizor), táncszínházi előadás (Szentivánéji álom) és vígopera (A csengő) kerül majd bemutatásra.

Az előadások kapcsán Károly Kati, a zenei tagozat vezetője és Barta Dóra, a Kecskemét City Balett művészeti vezetője mondta el, melyik kapcsán milyen különlegességre számíthatnak a nézők. Természetesen gyermek-előadásokkal is készülnek, illetve az előző évadból is visznek át színdarabokat a következőre.

Mint azt a sajtótájékoztató résztvevői megfogalmazták: a kényszerű zárva tartás során nem elsősorban a taps hiányzott a művészeknek, hanem az előadások során létrejövő intenzív kapcsolódás köztük és a közönség között. Ennek megvalósulásáért dolgoznak majd a jövőben is, hogy a Kecskeméti Nemzeti színházi csillaga magasan ragyogjon az égen, és a teátrum egy olyan hely legyen, „ahová az álmok is játszani jönnek”.

Élő adás