2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lezárult a Katona József Színház Meseváros projektje

Augusztus 29-én, csütörtökön zárult le a Katona József Színház Meseváros elnevezésű projektje, melynek keretében havi szakkörökkel, kulturális órákkal és egyéb színházi foglalkozásokkal kedveskedtek a gyerekek számára.

A projekt keretében a Katona József Színház az együttműködő köznevelési intézményekkel együtt másfél éven keresztül havi szakköröket, kulturális órákat, témanapokat, táborokat, színháztörténeti vetélkedőket és tehetséggondozó foglalkozásokat valósított meg a gyermekek életkorához illeszkedő mesék feldolgozásával.

A projektzáró rendezvényen Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta a projekt szakmai megvalósításának részleteit. Beszédében hangsúlyozta, hogy olyan programokat állítottak össze, amelyek valóban élményt adnak a gyermekek számára, akik egy pár évtizeden belül akár a színház törzsközönségei is lehetnek.

Réczei Tamás, a projekt szakmai vezetője ismertette a 25 millió forint összköltségű beruházás pénzügyi lebonyolítását.

Az óvodás korosztályt a Ferenczy Ida Óvoda nagycsoportosai, a kisiskolás korosztályt a pályázat székhelyintézménye a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola, valamint a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI képviselték.

Az elmúlt tizennyolc hónapban a gyermekek intézményenként három különböző szakköri foglalkozáson, kilenc-kilenc témanapon, napközis táboron és különböző tehetséggondozó foglalkozásokon vettek részt, mindezt térítésmentesen.

"A 25 millió forint összköltségvetésű pályázat megvalósítása során az 5-14 éves korosztályt szólítjuk meg. A pályázó színház célja, hogy az óvodás korosztálytól kezdve megismertessük a gyermekekkel a színház világát, élményszerűen mutassuk meg számukra a meséket. A célcsoportot alkotó 245 gyermeket a mesék világán keresztül vonjuk be a nem hagyományos tanulási formákba, hogy kialakítsuk a színházba járás igényét. – mondta Lesku Katalin, a Meseváros projektmenedzsere.

  A programok megvalósítási helyszínei nagyon változatosak voltak, az együttműködő intézmények mellett a Katona József Színházba, a Ruszt József Stúdiószínházba és a Kamaraszínházba is gyakorta megfordultak a gyerekek.

Élő adás