2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Liliomfi premier a Kamaraszínházban

Ma (péntek) este mutatta be a Kecskeméti Katona József Színház társulata Szigligeti Ede Liliomfi című népszínművét a Mohácsi testvérek átiratában. Az előadást a Vérnásszal korábban már nagy sikert arató Kocsis Pál rendezte.

Szigligeti Ede  Liliomfi című darabját a Mohácsi testvérek alaposan átszabták. Akik Makk Károly ötvenes években forgatott, nagysikerű filmjének színpadi változatára számítanak, csalódni fognak.

A Mohácsi testvérek a Liliomfi  történetét kibővítették és továbbgondolták. Új szereplők és új helyzetek tűnnek fel az előadásban az eredeti történetszál meghagyásával, de mindez annak érdekében történik, hogy még jobban érzékeltessék: tényleg színház az egész világ. A kecskeméti előadás pedig javarészt erről üzen: a különféle felfogások ütközéseiről, a nemes célért folytatott konspiratív átöltözésekről, megtévesztésekről, a színészi etika határairól. Is. Mert természetesen szól a szerelemről is, a vénkisasszony Kamilla eltökélt szerelemvágyáról éppúgy, mint Mariska és az ünnepelt sztárszínész, Lilomfi bornírt akadályok és félreértések által nehezített egymásra találásáról.

Liliomfit Koltai Nagy Balázs, Szellemfit Szermenyei János, Mariskát Trill Beatrix egyetemi hallgató, Kamillát Csombor Teréz formálja meg az előadásban. Kocsis Pál rendező nem csak engedte, de kifejezetten el is várta színészeitől az előadást előre lendítő ötleteket, és az elvárásnak a fiatal egyetemistákat is felsorakoztató társulat kétség kívül megfelelt. A kiváló zenét Petőfi Sándor és Arany János verseihez Rozs Tamás szerezte, a jelmezeket Remete Kriszta tervezte, a díszlet a rendező, Kocsis Pál munkája.

Az abszurditásokban is bővelkedő premierről a Kecskeméti TV jövő keddi Múzsa magazinjában tudhatnak meg többet.

 

Élő adás