2021. Május 6. Csütörtök  Ivett

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Májusban nyitnak a kecskeméti színházak - Videóval

Május 25-én a Légy jó mindhalálig című musicallel nyit újra ki a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A Ciróka Bábszínház pedig május 16-án várja először a nézőket udvari előadásaira. Az intézmények előadásait azonban csak védettségi igazolvánnyal lehet megtekinteni.

Még ősszel vásárolt levegősterilizáló gépeket a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a nézők és a színészek védelme érdekében. Az összes közönségforgalmi részen elhelyezték már a gépeket, így a május 25-i nyitáskor is biztonságban érezheti magát mindenki. A színház a Légy jó mindhalálig című musicallel nyitja ki újra kapuit.

- Azokat a nézőinket tudjuk fogadni, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Tehát a színház épületébe való belépéskor ezt a kollégáink ellenőrizni fogják együttesen a személyi igazolvánnyal. 18 éven aluli nézőink csak felnőtt kíséretében léphetnek be a színház épületébe - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Gégöl Sarolta, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház marketing vezetője.

A színházban a maszkviselet nem lesz kötelező, de aki szeretné, az épületben is hordhatja. A társulat egyébként a járványidőszak alatt sem állt le a próbákkal, így minden műsort pótolni fognak élőben és szinte egész nyáron lesznek előadások.

Azok a nézők, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, de megvásárolták jegyüket/bérletüket, az előadásokat online tudják majd megtekinteni. Ezzel kapcsolatban érdemes felkeresni a színház szervezési irodáinak egyikét.

A Ciróka Bábszínház műhelyeiben sem állt meg a munka. A kisteremben éppen egy előadás díszlete készül. A varróműhelyben pedig a hamarosan látható vásári bábjátékokhoz készülnek a függönyök. Mivel elsősorban óvodásoknak és iskolásoknak készülnek az előadások, a bábszínház speciális helyzetben van.

-A csoportos látogatás jelen pillanatban még nem valósulhat meg nálunk. Hétvégi előadás tekintetében viszont már mi is nyitni készülünk. Május 16-án lesz az első előadásunk a megszokott fél 11-es időpontban. Vitéz Lászlóval várjuk a gyerekeket. Méghozzá itt az udvaron - nyilatkozta Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója.

A családok védelme érdekében az udvaron csak kicsivel több, mint 50 néző foglalhat majd helyet. A Cirókában is elkérik majd a gyerekeket kísérő felnőttek védettségi igazolványát, emellett pedig kérni fogják a maszkok használatát műsor közben. A 16-ai előadás után legközelebb május 30-án várják majd a látogatókat.

Élő adás