2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mesés foglalkozások gyerekeknek

Meseváros címmel új közös projektet indít a Katona József Színház és a kecskeméti és környékbeli köznevelési intézmények. A projektet pénteken mutatták be a színház nézőtéri büféjében.

A Meseváros elnevezésű programsorozat az 5 és 14 év közti gyerekeknek szól, célja, hogy a meséken keresztül vonják be a gyerekeket a színház világába. A projekt keretében a Katona József Színház az együttműködő óvodákkal és iskolákkal együtt szakköröket, kulturális órákat, témanapokat, táborokat, vetélkedőket és tehetséggondozó foglalkozásokat szervez a gyermekek életkorához illeszkedő mesék feldolgozásával.

Cseke Péter színházigazgató elmondta, mindig próbálnak a fiatalabb korosztályok felé nyitni, ezért is örül a Meseváros projektnek, mert ezzel is erősíthetik a kapcsolatot a gyerekekkel. Olyan ismert történeteket dolgoznak majd fel a kicsikkel a teátrum munkatársai, mint például a Hamupipőke, az Égig érő paszuly vagy a Rendíthetetlen ólomkatona. Lesku Katalin projektmenedzser kiemelte, fontos, hogy élményszerűen mutassák be a meséket a gyerekeknek. A projekt szakmai megvalósítását Réczei Tamás ismertette a pénteki projektnyitó rendezvényen.

 

Élő adás