2019. Augusztus 20. Kedd  István

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Németül lépett félre a miniszter a Hírös Város Turisztikai Központban

Nagy érdeklődés mellett zajlott az első német nyelvű előadás Kecskeméten, a Kelemen László Kamaraszínházban. A szekszárdi társulat „Ausser Kontrolle”, azaz a „Miniszter félrelép” című közkedvelt darabját nagy izgalommal várta a kecskeméti és környékbeli diákokat és felnőtteket. 

A közel 200 fős kamaraszínház jegyeit decemberben a meghirdetést követően gyorsan elkapkodták az érdeklődők.  A Hírös Város Turisztikai Központ szervezése nem árult zsákbamacskát, mikor felkérte az immáron 30 éve működő Deutsche Bühne Ungarn színtársulatát, hogy látogassanak el városunkba. Ők ma Magyarország egyetlen professzionális német nyelvű színháza, melynek elsődleges feladatai közé tartozik a német nyelv ápolása és közvetítése, valamint a kulturális értékeinek megőrzése.

A színház a német kisebbség és a magyar lakosság közötti párbeszéd nyílt fórumaként működik, ennek apropójaként gondolták ma szervezők, hogy meglepik a Kecskeméten élő német embereket és a német nyelv iránt elhivatott magyar lakosságot és kísérőiket. A társulat a németül nem tudó közönség számára is elérhetővé teszi a színházi élményt a magyar szöveg vetítésével.

Következő fellépésükre ez év március 19-én kerül sor, melyre még korlátozott mennyiségben lehet jegyet vásárolni. Várják szeretettel azokat, akik esteleg lemaradtak a tegnapi előadásról, illetve azokat is, akik pont eme darab megtekintése után kaptak kedvet, hogy megnézzék a „Der Vorname”, („Hogyan Nevezzelek?”) című francia humorral fűszerezett könnyed esti vígjátékot.

Élő adás