2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

SZÍN-TÁR, kilencedszer

Kilencedik alkalommal rendezi meg a kecskeméti Katona József Színház a magyar nyelven képző Színművészeti Egyetemek Találkozóját, a SZÍN-TÁRT. Az egyetemisták mától 5 napon át mutatják be vizsgaelőadásaikat, zömmel a Ruszt József Stúdiószínházban.

Az anyaországból a budapesti és a kaposvári színművészetisek, a határon túlról a kolozsvári, a marosvásárhelyi és az újvidéki színművészeti egyetemek  hallgatói a rendszeres résztvevői a fesztiválnak. Az egyes vizsgaelőadások bemutatása után a találkozókon évek óta hasznos szakmai beszélgetésekre is sor kerül, amelyet az idén először a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói vezetnek majd. 

A rendezvényen már hagyományosan levetítik a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak vizsgafilmjeit is, illetve a résztvevők megnézhetnek egy válogatást a kecskeméti rajzfilmstúdióban készült szerzői rövidfilmekből.

További különlegesség, hogy a fesztiválon először mutatkozik be a Cseke Péter vezette másodéves kaposvári színészosztály, akik egy Réczei Tamás által írott és rendezett előadással, a Mengele törpéivel debütálnak a Színtáron. Szombat estig hét különféle előadást láthatnak a nézők, közülük kettőt kétszer is.  A programban Réczei Tamás új darabján túl Ibsen, Shakespeare, Samuel Beckett, Bruno Schulz és Katona József művei szerepelnek. A részletes műsorról a SZÍN-Tár honlapján tájékozódhatnak.

Élő adás