2019. Szeptember 19. Csütörtök  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tíz kicsi néger

Pénteken este mutatják be az „…és már senki sem! avagy Tíz kicsi néger” című darabot a kecskeméti Katona József Színházban. Agatha Christie krimijében sorban hullanak el a szereplők, és egészen az előadás végéig nem derül ki, hogy ki a gyilkos.

Agatha Christie talán legjobb, leghíresebb művét állították színpadra a kecskeméti Katona József Színházban. Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába, ám a tulajdonos nincs sehol. A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be, és sorra hallnak meg az emberek. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. De nem lehet tudni hányan távoznak.

Kőszegi Ákos, színművész: „Ennek megvannak a sajátos szabályai ennek a műfajnak, gondolom mindenki látott már angol krimit. Nagyon jellemző rájuk a különböző társadalmi helyzetekből érkező emberek. Mindegyik más és más karakterrel rendelkezik. Én például egy sir vagyok, egy angol úriember, és meglehetősen lenézi azokat, akik a társadalmi létrán alatta helyezkednek el.”

Aki szereti a krimit, annak polcáról nem hiányozhatnak Agatha Christie krimijei. Az írót az utánozhatatlan történetei és stílusa teszi műfajának legnagyobb alakjává.

Szatrenki Pál, színész, rendező: "Egyszer megkérdezték Agatha Christie-t, hogy hogyan találja ki ezeket a mindenféle különböző módú, furcsa, furmányos gyilkosságokat. Mosogatás közben, gyűlöl mosogatni. Rettenetesen izgalmas és érdekes személyiségről és íróról van szó. Rendkívül termékeny és rendkívül sikeres. Nem véletlenül tartják a műfaj koronázatlan királynőjének. Azt hiszem, hogy a Biblia és Shakespeare után a Földön 3. legtöbb példányban kiadott mű Agatha Christie, körülbelül 2 milliárd könyve jelent már meg.”    

A közönségnek pedig nincs más dolga, minthogy szurkoljon az igazságnak. És bár nem tudjuk, ki a gyilkos, egy biztos, győz a jó.

(fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Élő adás