2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ünnepnappá nyilvánították Trianont Romániában

Hadüzenet Románia részéről? Vagy provokáció? Megszavazta a bukaresti képviselőház szerdán azt a törvénytervezetet, amely a "trianoni szerződés napjává" nyilvánítja június 4-ét, Romániában.

2020.05.14. 08:56

Kukkantás a korona-karanténba - Le a kalappal az egészségügy előtt!

Olvasónk rendelőintézetben járt. Nem örült neki, de úgy hozta a sors, hogy egészségi állapota miatti félelmét még a fertőzésveszély is tetézte. Azt írja, innentől azonban ő is boldogan csatlakozik azok táborához, akik tapssal fejezik ki hálájukat a járványveszély frontvonalában dolgozók iránt. Küldje el ön is történetét a járvány világából!

2020.05.05. 06:00

Kukkantás a korona-karanténba - Utazz a könyveiddel, ne érd be kevesebbel!

Egy újabb túlélési technikáról adhatunk számot a korona-karantén világából. A jó kis írás szerzője, Madame de Boudoir  - kijárási korlátozás ide vagy oda - hosszú utazásokat tesz, amerre csak kedve tartja. Földrészeken át, ideológiákon, tényeken és fantáziavilágokon keresztül-kasul. Rájött ugyanis, hogy autójával sem jut messzebre, mintha egy könyvet vesz a kezébe.

2020.04.29. 11:00

Kukkantás a korona-karanténba – Ölelés helyett

És itt egy újabb történet e mellbevágóan más tavasz bezárt világából. Tudják, kértük olvasóinkat, hogy mondják el saját módszereiket a bezártság túlélésére, vagy meséljék el megkapó emberi történetüket a karanténból. A felhívásra bizarr, egyben szívszorító érzelmi helyzetet írt meg egy olvasónk: milyen az, amikor arra kell motiválni a hatéves kislányt, hogy bírja ki: ne ölelje meg imádott nagymamáját?

2020.04.27. 17:08

Óda a karanténhoz

Kisütött a nap, nehezebb már otthon maradni – pedig még mindig fontos!

2020.04.25. 15:34

Fiatalos hecc járvány idején? - Szándékosan köhögik le a járókelőket a belvárosban

Miközben sokan azon dolgozunk, hogy a veszélyhelyzet szükségeltette új szabályok rutinná idegződjenek az életünkben, hogy óvjuk szeretteinket és a környezetünkben élő embereket a koronavírus-fertőzéstől, egyesek tudatáig még mindig nem jutott el, hogy milyen helyzetben van az ország. Kecskeméten néhány fiatal szándékosan köhögi le a járókelőket, merő szórakozásból.

2020.03.20. 20:17

Megmenthető-e a Kodály Intézet könyvtárépülete?

​Az elmúlt hetekben politikai felhangoktól sem mentes vita bontakozott ki a Kodály Intézet könyvtárának lebontásra ítélt épületével kapcsolatban. Az építész szakma hetven képviselője tiltakozott nyílt levélben a bontási tervek ellen, és a kecskeméti közgyűlés csütörtöki napirendjei között Király József a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője azt indítványozza, hogy az önkormányzat egyértelműen foglaljon állást az épület megtartása mellett. A Király képviselő úr által elnökölt Kecskeméti Városszépítő Egyesület május 23-án levélben kérte a városvezetést, hogy az épületet helyezze helyi örökségvédelem alá.
 

2019.11.20. 15:15

Akik fűrésszel járnak kirándulni

A napokban családommal együtt szemtanúja voltam egy fiatal tölgyfa kivégzésnek. Előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel ölte meg a nyolc-tíz éves csemetét három fiatalkorú. Mindez egy fokozottan védett természetvédelmi területen történt, festői környezetben, egy patak partján.

2019.11.05. 14:40

Élő adás